Logo thuisintwente.nl


Foto ter illustratie, bron: Pixabay
Foto ter illustratie, bron: Pixabay

Online community voor zwangere vrouwen

Hengelo - Sinds de coronacrisis zijn er aanpassingen gedaan in de zorg aan zwangeren en kraamvrouwen die voor onzekerheid en stress kunnen zorgen. Dat is de reden dat de gemeente Hengelo met Jeugdgezondheidszorg, verloskundigen en kraamzorg een online community heeft opgezet voor zwangeren. 

De community komt voort uit het driejarige project Kansrijke Start*. Door Corona is er voor de zwangere en haar partner veel veranderd. Medische controles zijn bijvoorbeeld anders ingericht en afspraken zijn vaker online. Bij sommige controles mag de partner niet meer mee. Ook de combinatie met het runnen van het gezinsleven en thuisonderwijs, bijvoorbeeld als er oudere kinderen in het gezin zijn, levert extra druk op.

Online
Vanuit het project Kansrijke Start is bekend dat aanstaande ouders meer vertrouwen hebben als ze tijdens de zwangerschap voldoende ondersteund worden door andere zwangeren onder leiding van een professional. Via een online community is dat mogelijk. Dat blijkt onder meer in andere delen van het land. Ook ervaren aanstaande ouders meer rust en minder stress en zien ze met meer vertrouwen uit naar de bevalling als er voldoende steun is.

Samenwerking
De gemeente Hengelo gaat samen met de verloskundigenpraktijken Dora en Natal in Hengelo, de Jeugdgezondheidszorg en de kraamzorg online kennis delen over de veranderingen door Corona. Bovendien kunnen zwangeren hun vragen stellen en kunnen ze online ervaringen uitwisselen. Zwangeren in Hengelo worden via hun verloskundige benaderd om deel te nemen aan dit online programma. Zelf aanmelden kan ook door te mailen naar info@imhnederland.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden