Logo thuisintwente.nl


Voorbeeld van een van de boomtekeningen van de hand van Yulanne (8), Foto: HofPower
Voorbeeld van een van de boomtekeningen van de hand van Yulanne (8), Foto: HofPower

Tekenwedstrijd Droombomen gaat door

Hof van Twente - De tekenwedstrijd Droombomen gaat gewoon door. Juryleden beoordelen woensdag 22 april tekeningen van bomen bij het raam.

“Stel je voor, je bent een boom, wat is dan jouw droom?’ Die vraag staat centraal bij de tekenwedstrijd van dit jaar. De tekenwedstrijd over bomen was al gestart voordat de coronamaatregelen werden getroffen. Ondanks het coronavirus gaat de wedstrijd door, zij het in aangepaste vorm. Op 22 april, de uiterste inzenddag, kunnen kinderen hun tekening voor het raam hangen. De jury komt dan voor het raam kijken naar de tekeningen.

Tekeningen voor het raam
Kinderen die hun tekening ophangen voor het raam, kunnen dit laten weten tot en met maandag 20 april via mail info@hofpower.nl of WhatsApp 06-41008824 (met vermelding van naam van het kind, adres en leeftijd/groep). Er worden vier winnende tekeningen uitgekozen in vier leeftijdscategorieën. Kinderen uit groep 1 t/m 8 kunnen meedoen. De winnende tekeningen worden afgedrukt op een echte bloeikaart (een kaart met bloemzaadjes erin verwerkt) en verspreid in Hof van Twente rond 22 mei, de Dag van de Biodiversiteit.

Droom van een boom
De wedstrijd is een initiatief van de Groene Loper Hof van Twente, Hofkracht en HofPower (het schoolprogramma van de gemeente over duurzaamheid). Een “droom van een boom” kan van alles zijn: simpelweg een mooie boom, maar bijvoorbeeld ook een bijzondere fantasieboom (bijvoorbeeld een boom met verschillende kleuren bladeren, een geldboom, met een grote boomhut of een zingende boom), maar kan natuurlijk ook iets zijn waar de boom over droomt (bijvoorbeeld dat de boom midden op de kermis staat of bovenop een berg).

Meer informatie via Marianne Hutten, info@hofpower.nl, 06-41008824.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden