Kunst in het Volkspark afgelast
Logo thuisintwente.nl


Archieffoto van Kunst in het Volkspark
Archieffoto van Kunst in het Volkspark (Foto: )

Kunst in het Volkspark afgelast

Enschede - De 27e editie van Kunst in het Volkspark die op zondag 14 juni plaats zou vinden gaat niet door. Door de uitgebreide maatregelen die de overheid op maandag 23 maart aankondigde, is de besluitvorming rondom afgelasting van Kunst in het Volkspark in een stroomversnelling geraakt.

Het bestuur van Kunst in het Volkspark betreurt het dat het evenement dit jaar geen doorgang kan vinden. Het staat voor de organisatie echter buiten kijf dat de volksgezondheid en daarmee ook de gezondheid van de kunstenaars, deelnemende culturele instellingen, galeriehouders, musici, bezoekers, vrijwilligers en alle andere betrokkenen op de eerste plaats komt. "Het is onmogelijk om in de huidige situatie voorbereidingen voor een internationaal kunstevenement van deze omvang te treffen", aldus voorzitter van het bestuur van Kunst in het Volkspark, Jeroen Hatenboer. "Kunst in het Volkspark trekt jaarlijks gemiddeld 25.000 bezoekers naar het Volkspark. We hebben de mogelijkheid om het evenement over de zomervakantie heen te tillen bekeken, helaas was dit toch geen optie."

De volgende editie van Kunst in het Volkspark vindt plaats op zondag 13 juni 2021. "We zullen er alles aan doen om een mooie dag te organiseren. Zet deze datum alvast in uw agenda! Verder attenderen we de mensen graag op de vierde editie van Kunst im Park op 20 september aanstaande te Lüdinghausen, Kreis Coesfeld. Deze kunstmarkt, georganiseerd door onze Duitse partner, zal onder vergelijkbare condities georganiseerd worden, zeker de moeite waard om deze kunstmarkt te bezoeken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden