Logo thuisintwente.nl


Helligen Hendrik, Foto: archief DPG Media
Helligen Hendrik, Foto: archief DPG Media

TV Oost presenteert 'Quarantaine Show'

Goor - Nu iedereen min of meer binnen moet blijven en een bezoek aan evenementen, kroegen en theaters uit den boze is, brengt RTV Oost de schouwburg naar je toe. Op zaterdag 21 maart 21.00 uur is het mogelijk om op TV Oost de 'Quarantaine Show' te kijken. 

De show is een spontaan initiatief van Overijsselse artiesten en betreft een speciale theatervoorstelling in de huiskamer vanuit theater de Reggehof in Goor. Uiteraard is hier geen publiek bij aanwezig. Bert Eeftink doet het woord namens de artiesten: “Wij zitten momenteel allemaal zonder werk, maar willen toch graag wat doen. Daarom dit idee voor een speciale voorstelling, gemaakt door Overijsselse artiesten." Naast Bert Eeftink (als Helligen Hendrik) hebben de volgende Overijsselaars hun medewerking toegezegd: André Manuel, Thijs Kemperink, Erwin Nyhoff, Hendrik Jan Bökkers en Nathalie Baartman. Hun bijdrages variëren van sketches en columns tot liedjes en gedichten. Eeftink: “Het kan over de actuele situatie gaan maar ook over heel andere dingen. We beseffen dat de situatie ernstig is maar willen er toch een enigszins opgewekt geheel van maken. 

Sinds het RIVM strenge maatregelen heeft genomen om het coronavirus in te dammen, zijn alle theatertournees voorlopig stilgelegd. Het initiatief voor de show zonder publiek is dan ook min of meer spontaan ontstaan. “Maar iedereen was meteen enthousiast”, aldus Bert Eeftink. “Natuurlijk zullen we alle regels, zoals voorgeschreven door de experts, opvolgen. Niet teveel mensen in één ruimte en afstand van elkaar houden”. De Quarantaine Show zie je zaterdagavond 21 maart om 21.00 uur op TV Oost en wordt zondagmiddag om 15.00 uur herhaald. Toch niet gezien? Kijk dan de uitzending terug via https://www.rtvoost.nl/tv/gemist

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden