Logo thuisintwente.nl


Hengeloër in nieuwe NPO-serie

Hengelo - In de vierde aflevering van de nieuwe serie 'Back on track' gaat Hengeloër Eelko Kortink, met steun van ervaren coaches, een uitdaging aan om te accepteren wat hij nu kan.

Zo ben je een gezonde man in de bloei van je leven, en zo verandert alles door een ernstig motorongeluk. Het overkomt Eelko, docent en vader van twee kinderen. Op een mooie Pinksterdag gaat hij met twee vrienden motorrijden door Duitsland waarbij hij een een inschattingsfout maakt bij een bocht. Hij gaat onderuit en breekt zijn rug op meerdere plekken. Zijn rechterarm is in puin. Na meerdere operaties en een lang revalidatieproces pakt hij de draad van zijn leven weer op, maar dat valt hem zwaar. Zijn rechterhand is bijna geheel gevoelloos. Heel veel dingen die hij graag deed, zoals klussen en knutselen, kan hij niet meer. Door talentcoach triatlon Jelmer van Waveren wordt Eelko uitgenodigd om een triatlon te gaan doen in IJsland, met als doel om te leren omgaan met zijn handicap. Mentalcoach Maarten van der Weijden wil hem leren om te accepteren dat hij niet meer alles kan, maar aan de andere kant veel meer dan hij denkt. De uitzending met Eelke Kortink is maandag 2 maart te zien op NPO 3 om 21:10 uur.

In ‘Back on track’ worden jonge mensen die kampen met herkenbare tegenslagen of psychische problemen op reis gestuurd. Ze gaan een extreme uitdaging aan om iets teweeg te brengen, om patronen te doorbreken en grenzen te verleggen en zo een nieuwe start te maken op weg naar herstel. Met de hulp van gespecialiseerde coaches en een bijzondere mental coach gaan ze de uitdaging aan. Uitzendingen: elke maandag van 10 februari t/m 16 maart, 21.10 uur, NPO 3.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden