Logo thuisintwente.nl


ROC van Twente 'beste ROC 2020'

Almelo/ Ulft – ROC van Twente won dinsdag 4 februari de prijs 'Beste ROC 2020' tijdens de Horecatalentendag in de DRU Industriepark in Ulft. Maar liefst negen prijzen, waaronder drie eerste prijzen, zijn behaald door studenten van diverse horecaopleidingen van ROC van Twente. In dit kampioenschap van Oost Nederland gingen zij de strijd aan met studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen, Aventus en Graafschap College.

Studenten van ROC van Twente behaalden de volgende prijzen tijdens de horecavakwedstrijden: manager/ondernemer horeca, team Barista.

Derde prijs:
Nick Kreunen (24 jaar, uit Neede), werkzaam bij Hof van Twente in Hengevelde samen met Sophie Stevelink (19 jaar, uit Agelo), werkzaam bij Café/Restaurant Max in Agelo.

Gastheer/gastvrouw niveau 2

Derde prijs: Sanzed Chowdhurry (20 jaar, uit Hengelo), werkzaam bij Punto Pasta in Enschede 2e prijs: Fabian Buisman (18 jaar, uit Almelo), werkzaam bij Theaterhotel Almelo.

Gastheer/gastvrouw niveau 3

3e prijs: Stijn Brinkhuis (18 jaar, uit Enschede), werkzaam bij Fletcher Hotel de Broeierd in Enschede

Kok niveau 2

3e prijs: Tristan Zwijneberg (19 jaar, uit Oldenzaal), werkzaam bij Fletcher Hotel de Broeierd in Enschede 1e prijs: Max Smit (17 jaar, uit Oldenzaal), werkzaam bij Landhuis Hotel de Bloemenbeek in De Lutte

Kok, niveau 3

1e prijs: Cas Lammertink (24 jaar, uit Holten), werkzaam bij het Raedhuys in Lochem. Cas Lammertink is ook uitgeroepen tot horecatalent 2020.

Green egg, Cas Spijkers Academie: een extra wedstrijd voor de koks

2e prijs: Maarten Hulsman en Marc Meulenbelt 1e prijs: Bibi de Wit, Lars van de Linde

Talent en motivatie

Het doel van de vakwedstrijden is studenten van horecaopleidingen een extra impuls te geven en hen te motiveren en stimuleren in het vak waarvoor zij worden opgeleid. De organisatie was in handen van Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA).

Workshops en masterclasses

Naast de vakwedstrijden was er genoeg te beleven tijdens de Horeca Talentendagen. Studenten van deelnemende ROC's konden kennis opdoen door diverse workshops te volgen.

Op de foto's: 1e en 2e prijs Green Egg, Cas Spijkers Academie (extra wedstrijd voor de koks) 2e prijs gastheer-vrouw - Fabian Buisman 3e prijs Barista - Sophie en Nick 3e prijs gastheer-vrouw - Sanzed Chowdhurry 1e en 2e prijs Green Egg, Cas Spijkers Academie – Bibi, Lars, Marc en Maarten.

Meer berichten