Logo thuisintwente.nl

Brandweer reikt Technasium Award uit

Twente - Brandweer Twente reikt woensdag 5 februari de jaarlijkse Technasium Award uit. Brandweer Twente heeft studenten gevraagd om een innovatief ontwerp of advies te maken, die de ontwikkeling van een brand gaat vertragen. De prijs wordt uitgereikt aan de studenten met het beste advies. Deelnemende Technasium scholen zijn: het Bonhoeffer College (Enschede), het Erasmus (Almelo), het Reggesteyn (Nijverdal en Rijssen) en de Waerdenborch (Goor en Holten).

Idee moet leiden tot minder brand
Aan het begin van dit schooljaar kregen Technasium-leerlingen een workshop van Brandweer Twente. Tijdens deze workshop leerden zij onder meer wat brand is, hoe je het kunt voorkomen en kregen ze specifieke informatie over brand. Dit vanwege hun schoolopdracht die ze voor Brandweer Twente moesten uitvoeren: maak een innovatief ontwerp of advies die de ontwikkeling van brand vertraagd. "Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de ideeën van de studenten," vertelt Mariska Achtereekte, sectorhoofd Brandveiligheid van Brandweer Twente. "Het advies moet een gedragsverandering bij mensen teweeg brengen met als doel woningbranden en slachtoffers te voorkomen."

Jurypresentatie

In de afgelopen periode hebben begeleiders van de scholen de innovatieve adviezen van de leerlingen beoordeeld. Vervolgens zijn per school de twee beste adviezen gekozen. Deze worden op woensdag 5 februari gepresenteerd aan de jury van Brandweer Twente. Zij kiezen het beste advies dat bijdraagt aan een veiliger Twente.

De winnaar krijgt naast de prestigieuze Technasium Award een 'belevingsdag' bij de brandweer aangeboden: een ochtend meelopen op één van de kazernes en een middag veiligheid beleven op de Twente Safety Campus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden