Logo thuisintwente.nl


Foto:

Samenwerkingsbier elf Twentse brouwers

Enschede - Elf Twentse brouwers hebben afgelopen 30 november een samenwerkingsbrouw gemaakt. 500 kilo mout is er gebruikt om gezamenlijk een mooie Red Imperial Twentse ale te brouwen, wat onder de naam Twenty Twenty op de markt komt .

Na een mooie brouwdag is nu het bier klaar, het heeft maar liefst 10,2020 % alcohol. Het staat nu te lageren, en de fusten zullen volgende week worden afgevuld, de flesjes wat later. Dus tijd om het bier te presenteren aan het publiek. En dat gaat men groots doen op zondag 2 februari (02-02-2020).


De presentatie vindt plaats bij Eet en Biercafé De Beiaard aan de oude Markt in Enschede. Inloop vanaf 14.30 uur en om 15.00 uur wordt het bier gepresenteerd. Het eerste rondje is gratis.

Deze presentatie gaat gepaard met een Mega Tap-Tape-Over, wat inhoudt dat van iedere deelnemende en aanwezige brouwer er een bier op de tap zal staan. Dus er zijn elf taps waar louter Twents bier uit stroomt.

De volgende bieren zullen er tijdens de presentatie getapt worden :

Collaboration bier – Twenty Twenty
Brouwerij Eanske: Trots (H)op Eanske
Yellow moon: Exclusive blond 2.0
Johnny Thursday: Brand New Porter
Koperen Ster: O.P.A
Crazy Black Cat: Dublin Dark Red
Rigters: Evereybody else is doing it, so why can't we
IV:UUR: Bomm'n Beernd
Brouwerij borne: Spanjaard donker
Black Baron: Mandarina IPA
De smokkelaar: La IPA bonita


De presentatie duurt tot ± 18.00. Na de presentatie zal het bier gedistribueerd worden en zal als eerste bij de volgende cafés op de tap verschijnen: eet- en biercafé de Beiaard, Enschede; Café De Vluchte, Enschede; Proeflokaal België, Almelo; Lokaal – Dutch beer bar, Haarlem; Grand café De Steeg, Borne; Café de Engel, Oldenzaal; Proeflokaal Brouwersnos.

Iets later zal het bier ook op fles bij diverse slijters in de regio verschijnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden