Logo thuisintwente.nl


Foto:
Rick Escher

Adri

Dit stukje gaat over Adri. Dat vindt Adri niet leuk want Adri staat niet zo graag in het middelpunt van de belangstelling. Niet omdat hij niet van zijn woord kan, of omdat hij verlegen is maar omdat dat denk ik niet zo in zijn aard ligt. Adri zou geen lintje willen. Omdat hij het koningshuis maar niks vindt, maar ook vanwege de belangstelling die erbij gepaard zou gaan. Hij zou er echter wel één verdienen. Ik vind Adri namelijk een prettig mens.

Adri is drummer. Volgens mensen die er verstand van hebben (andere drummers dus) ook nog eens een hele goede maar dat zal je Adri nooit zelf horen zeggen. De meeste mensen kennen Adri van de band Fratsen waarin hij dus drumt. Ik vond dat tijdens mijn jonge jaren een heel leuk bandje maar aangezien een concert van Fratsen vaak langer duurde dan een gemiddelde schooldag was ik daar ook wel weer snel klaar mee. Maar ik heb dus veel geklapt voor Adri. Hij had als bijnaam Muts al weet ik niet precies waarom. Hij heeft er tegenwoordig wel steeds vaker eentje nodig want waar hij vroeger een kop vol blond haar had begint de haarlijn zich tegenwoordig een beetje terug te trekken.

Ik was Adri een tijdje uit het oog verloren en dat is ook niet zo raar want ik kende Adri alleen maar als drummer van Fratsen. Die band kwam uit Diepenheim en daar kwam ik nooit. Ik was tenminste in de veronderstelling dat hij daar woonde maar dat bleek dus helemaal niet zo te zijn. Het had ook niks uit gemaakt want Adri is ongeveer 20 jaar ouder dan ik (ja mensen, zo oud) en dan let je niet zo op elkaar. Bovendien wist ik wel wie Adri was maar andersom was dat vast niet het geval, Adri trok enkel op met muzikanten en kunstenaars en ik ben geen van beide.

Toen ik verkering kreeg met inmiddels mijn vrouw kwam ik ook in contact met Adri want beiden verkeerden in dezelfde kringen en frequenteerden dezelfde kroegen. Ik heb sindsdien vaak het glas geheven met Adri. Hij heeft verstand van muziek, kan een behoorlijk woordje plat, heeft humor en is bijna altijd integer. Eigenlijk altijd, maar anders wordt het ook weer zo'n lofzang en ik weet zeker dat hij dit leest, en ik plaag hem graag een beetje.

Adri is ondertussen al weer bijna 10 jaar mijn collega bij Metropool. Hij is binnen Metropool verantwoordelijk voor cultuureducatie en talentontwikkeling (dat doen we namelijk ook) en dat doet hij volgens mij heel goed. Adri is een beetje onze eminence grise, een man van de praktijk die alles zelf al eens heeft meegemaakt. Voor menig beginnend muzikant een autoriteit dus, zonder overigens autoritair te zijn. Hij kan trouwens ook goed tekenen.

Het is zoals gezegd gezellig bier drinken met Adri en dat doe ik dus graag. Mijn voorkeur gaat uit naar 25 januari want dan is Beerland in Metropool met voldoende bier en ook nog eens Claw Boys Claw, een band die we beiden leuk vinden en met leden die minimaal net zo oud zijn als Adri. Maar Adri is druk en weet niet of hij gaat. Doet hij dat om één of andere vage reden niet dan draag ik hem als straf daadwerkelijk voor voor een koninklijke onderscheiding. Je bent gewaarschuwd Adri!

Rick Escher

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden