Logo thuisintwente.nl


Foto: Jaap Reedijk

Theatervoorstelling Muntjes duiken tussen haaien van Johanneke ter Stege komt naar Enschede

Enschede - Muntjes duiken tussen haaien is de titel van Johanneke ter Stege's debuutbundel en nu ook de titel van haar eerste theaterprogramma. Met haar talent voor taal, beeld, muziek en voordracht toont de ontwapenende singer-songwriter en voormalig Deventer stadsdichter haar poëtische zoektocht. Muntjes duiken tussen haaien ging eind november in première in Theater Bouwkunde Deventer. De tournee van de voorstelling start op vrijdag 17 januari in Concordia in Enschede.

De recente reis van Johanneke ter Stege naar Japan vormt de rode draad van haar poëtische zoektocht in de voorstelling Muntjes duiken tussen haaien. Versterkt door betoverende projecties creëren zij en haar medemuzikanten een zeldzame intimiteit. Fred Florusse, ex-Don Quishocking en regisseur, zegt: 'Johanneke is een charismatische, bijzondere artiest. Muntjes duiken tussen haaien een uitdagende en moedige titel.'.

Johanneke ter Stege
Johanneke ter Stege (Enschede, 1990) maakt muziek, zingt, dicht en fotografeert. Op haar 18e doet ze auditie bij het ArtEZ Conservatorium in Enschede en wordt aangenomen. In 2016 won Johanneke ter Stege de Cultuurprijs Overijssel. Van 2015-2017 was zij de stadsdichter van Deventer en kort erna zagen haar debuutbundel en EP Muntjes duiken tussen haaien het levenslicht. De afgelopen jaren maakte Johanneke ter Stege deel uit van het elektronicaduo NNENN. Muntjes duiken tussen haaien is haar eerste eigen theatervoorstelling.

Credits Muntjes duiken tussen haaien
Zang, tekst en muziek: Johanneke ter Stege
Regie: Fred Florusse
Visuals: Elise van der Linden
Muzikanten: Yonga Sun en Vasko Damjanov
Beeld: Femke Teussink

Meer berichten