Logo thuisintwente.nl


Foto:

Open dag Cultuurplein Elisabethhof

ALMELO – Op zaterdag 25 januari slaan de culturele instellingen aan het Elisabethhof in Almelo de handen ineen voor een feestelijke open dag. Naast live muziek, previews en exposities worden er ook verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd. Alle activiteiten op deze dag zijn gratis toegankelijk en dienen als opmaat naar een jaar vol muziek, theater, beeldende kunst en educatie.

Een kijkje in de keuken

Zowel Theater Hof 88, Kaliber Kunstenschool als Kunsthal Hof 88 zetten hun deuren open voor publiek. Tijdens de rondleidingen kan er letterlijk een kijkje in de keuken worden genomen en mogen bezoekers in Theater Hof 88 zelfs voor even aan de licht- en geluidsknoppen draaien. Uiteraard worden bezoekers verwelkomt met een warme drank en wat lekkers. Bij Kaliber Kunstenschool kunnen er verschillende proeflessen worden gevolgd, zoals muziek, dans en toneel, en op het plein presenteren verschillende amateurgezelschappen zich. In Kunsthal Hof 88 is een bijzondere jubileumexpositie te zien, waarin wordt teruggeblikt naar alle kunstenaars die in de afgelopen jaren hebben geëxposeerd. Het gehele programma wordt ondersteund door live muziek op verschillende plekken in de panden rondom het plein, en op het plein zelf.

Creatieve activiteiten

Ook voor kinderen is er volop vermaak. Kom een speciale theaterkijkdoos maken of dans, zing en speel mee tijdens de proeflessen van Kaliber Kunstenschool. Natuurlijk is er ook voor de ouders en grootouders voldoende te beleven en ervaren. Ook zal onder meer Filmhuis Almelo aanwezig zijn en enkele previews vertonen, kunt u bij Kunsthal Hof 88 informatie krijgen van en over kunstenaars en zal er vers gebakken cake aanwezig zijn voor de bezoekers.

Theatervoorstelling

's Avonds is er in Theater Hof 88 een cabaretvoorstelling te zien. Martijn Kardol, prijswinnaar van het Leids- en Groninger Cabaret Festival, komt voor de tweede keer naar Almelo, dit keer met zijn voorstelling 'Contact'. Kaarten voor deze voorstelling zijn te koop voor een speciale actieprijs van €10,- per kaart in het kader van het Nationaal Theaterweekend. Zijn debuutprogramma 'Bang' werd ontvangen met uitsluitend lovende kritieken, meerdere vier-sterren recensies en een nominatie voor 'Neerlands Hoop 2018'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden