Logo thuisintwente.nl


Foto: Sushilla Kouwen

ArtEZ, Kaliber en Metropool slaan de handen ineen!

Het is officieel AAN tussen ArtEZ, Kaliber en Metropool! Op 17 december hebben Rob Kramer (directeur ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten), Angelina Schoonewille (bestuurder Kaliber Kunstenschool) en Johan de Jong (directeur Poppodium Metropool) een partnerschapsconvenant ondertekend.

Voortaan zetten de partners zich samen in om amateurs en beginnende professionals te ondersteunen. Dit gebeurt onder andere in de vorm van een vooropleiding voor het ArtEZ Conservatorium, die eind september bij Kaliber Kunstenschool is gestart.

De theorie- en praktijklessen van de vooropleiding worden aangeboden door docenten uit de beroepspraktijk, die de leerlingen al coachend klaarstomen voor de toelating. De cursussen sluiten naadloos aan op de toelatingseisen voor de studierichtingen Popacademie, MediaMusic, Docent Muziek en Muziektherapie bij ArtEZ.

De drie partners uit het Muziekkwartier maken op veel gebieden gebruik van elkaars kennis, kunde en infrastructuur. Zo stelt Metropool zijn studio's ter beschikking, krijgen leerlingen van de vooropleiding de mogelijkheid soundchecks bij te wonen en kunnen ze een dagje meelopen met een professionele productie. ArtEZ verzorgt onder andere masterclasses, workshops en auditietraining. Zo krijgen de leerlingen van de vooropleiding bij Kaliber Kunstenschool de perfecte gelegenheid om zich voor te bereiden op een conservatoriumopleiding.

Meer berichten