Logo thuisintwente.nl


Foto:

Leerlingen Stedelijke Mavo zamelen geld in voor Stichting Haarwensen

Enschede - De Stedelijke Mavo heeft afgelopen weken met verschillende acties geld ingezameld voor Stichting Haarwensen. Daarnaast werden leerlingen en docenten opgeroepen om haar te doneren aan deze stichting.

Dit alles om een oproep van een 3e jaars leerling van de school die als gevolg van behandelingen zelf een haarwerk draagt. Op 20 december werd de cheque uitgereikt aan Stichting Haarwensen met een bedrag van 3724 euro.

Elsa Brunsman, teamleider De Stedelijke Mavo: "Mynke heeft ons geïnspireerd om actie te ondernemen. Haar oproep om haar of geld te doneren heeft ons geraakt, en gemaakt dat we in actie zijn gekomen. Met veel enthousiasme zijn onze leerlingen aan de slag zijn gegaan. We zijn dan ook trots op onze leerlingen en docenten die in korte tijd de handen uit de mouwen hebben gestoken waarmee we zo'n mooi geldbedrag hebben kunnen inzamelen voor de stichting Haarwensen".

Klas 1 en 2 gingen sponsorschaatsen en klas 3 en 4 verkochten zo'n 2.000 oliebollen aan docenten, leerlingen en hun ouders. Het beslag voor de oliebollen werd belangeloos geleverd door bakker (en scheidsrechter) Bas Nijhuis. Ook werd er haar gedoneerd; de docent engels van Mynke doneerde haar lange lokken aan de stichting. "We zijn ontzettend trots op de leerlingen en docenten. Een mooie actie die past in deze kersttijd!"

Meer berichten