Logo thuisintwente.nl


Foto: Gerard Tuitert

Opnieuw populaire clinics Triathlon Holten

HOLTEN – Voor deelnemers aan de Triathlon Holten van 2020 worden net als voorgaande jaren de populaire clinics georganiseerd. Een leuke en sportieve manier voor jeugd en volwassenen om goed voorbereid aan de start te verschijnen op 19 en 20 juni. De inschrijving voor de clinics opent - net als de inschrijving voor de triathlon zelf - op zondag 15 december op www.triathlonholten.nl.

De clinics voor de jeugd van 9 tot en met 15 jaar worden verzorgd door Triathlon Team Holten en ZPC Twenhaarsveld. Voor volwassenen vanaf 16 jaar zijn programma's op maat samengesteld door de Holtense zwem-, fiets- en atletiekclubs.

Jeugdclinics

De jeugdclinics zijn geschikt voor deelnemers van ieder niveau. Je hoeft geen topsporter te zijn om mee te doen. Wie niet over een wielrenfiets of mountainbike beschikt kan gewoon een normale fiets meenemen. Voor de gevorderde jeugd die de onderdelen zwemmen, fietsen en hardlopen aardig onder de knie heeft is een speciaal trainingsprogramma samengesteld. De opzet voor deze doelgroep is gebaseerd op de reguliere trainingen die ook de leden van TTH krijgen. Op deze manier wil de organisatie deelname aan de triatlonsport voor de ervaren jeugd aantrekkelijk maken en houden. Het programma voor de jeugd bestaat uit vier trainingen en een parcoursverkenning en begint op 12 mei.

Clinics vanaf 16 jaar

Deelnemers vanaf 16 jaar worden in drie maanden tijd stap voor stap klaargestoomd door ervaren trainers van de Atletiekvereniging Holten, Wim Reinsgroep en Zwem- en Poloclub Twenhaarsveld. Zij brengen de juiste technieken bij, geven tips over het materiaal en geschikte voeding. Voor beginners en gevorderde triatleten zijn passende opties bedacht. Deze zijn afzonderlijk maar ook in combinatie te volgen. Wie het hardlopen beheerst maar nog een tandje bij moet zetten wat fietsen en/of zwemmen betreft kan zich bijvoorbeeld alleen voor de fiets- en zwemtrainingen inschrijven. Voor de combinaties worden verschillende kosten berekend. De clinic hardloopclinic start maandag 30 maart, de fietsclinic op vrijdag 27 maart en de zwemtraining op 6 mei in het buitenbad.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden