Logo thuisintwente.nl


Foto:

Oproep oud-cursisten: 20 jaar Het Glazen Nest in Oldenzaal

Oldenzaal - In december is het exact 20 jaar geleden dat Brenda Bleijenberg de eerste glascursus gaf in haar Atelier Het Glazen Nest in Oldenzaal. Sinds die tijd heeft Brenda veel mensen wegwijs gemaakt in het werken met glas. Glas in lood, fusing, brandschilderen op glas, glasmozaïek; in iedere techniek zijn er mensen aan het werk geweest.

Voor de Open Deur dagen in december nodigt Brenda alle mensen uit die vele uren in het Glazen Nest hebben doorgebracht en daar iets moois van glas hebben gemaakt. Kom op vrijdag 27 of zaterdag 28 december een kop koffie drinken in Het Glazen Nest, en neem vooral foto's mee van het werk dat je indertijd gemaakt hebt!

Iedere maand kunt u op de laatste vrijdag en zaterdag van de maand tussen 10 en 16 uur binnenlopen om eens rond te kijken in Atelier het Glazen Nest. Tijdens het jubileumjaar 2019-2020 heeft elke maand een eigen thema. December staat in het teken van de cursisten en Brenda doet hierbij een oproep aan iedereen die in de afgelopen 20 jaar bij haar les heeft gehad.

20 jaar! Het Glazen Nest viert feest

Van november 2019 tot oktober 2020 vieren Brenda en haar Glazen Nest feest. Iedere week vertelt ze een verhaal uit haar 20-jarige praktijk en iedere maand zijn er interessante Open Deur-dagen met een bijzonder thema.

Brenda Bleijenberg heeft het nodige te vieren. In 2019 is het 20 jaar geleden dat het atelier naar Oldenzaal is verhuisd en de 1e glas cursus is gegeven. In 2020 is het 20 jaar geleden dat het 1e grafmonument door Brenda is gemaakt, 15 jaar geleden dat het 1e urnmonument is geplaatst en de 1e vlinder rots in gebruik is genomen, en 10 jaar geleden dat de 1e urn is ontworpen en gemaakt.

Aan al deze feiten wordt tot oktober 2020 veel aandacht gegeven.

Atelier Het Glazen Nest is sinds 1999 in Oldenzaal gevestigd, tussen de Noordwal en de Tulpstraat in een ruim 100 jaar oud pand. Gedenkkunstenaar Brenda Bleijenberg is landelijk bekend om haar gedenkkunst, waaronder haar glazen vlinders (met echtheidscertificaat), haar diepgekleurde kerkramen in glasfusing of juist heel ingetogen doopschalen. Ook de prachtige feniks in het stiltecentrum van het Enschedese Huis van Verhalen in de wijk Roombeek, gemaakt naar aanleiding van de vuurwerkramp, is van haar hand.

Atelier Het Glazen Nest | Brenda Bleijenberg

www.glazeniers-glaskunst.nl | www.glazenvlinders.nl

brenda@glazeniers-glaskunst.nl

Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal

Telefoonnummer 0541-533476

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden