Logo thuisintwente.nl


Foto:

MIdwinterhoornwandeling

Tubbergen - De Stichting Sportief Bewegen Natuurlijk Tubbergen houdt voor de 19e keer haar inmiddels traditionele Midwinterhoornwandeling.

Deze keer op zondag 29 december wederom vanuit Vasse, waar café-restaurant Tante Sien de start- en finishplaats is. De routes zijn klaar, de midwinterhoornblazers en het koor geven weer acte de presence, de kniepertjes worden gebakken, kortom de vrijwilligers van de St. SBN-Tubbergen zijn weer op een grote toeloop voorbereid. De organisatoren rekenen uiteraard op medewerking van de weergoden, zodat weer veel wandelaars de weg naar de startplaats van de Midwinterhoornwandeling zullen weten te vinden.

De St. SBN-Tubbergen heeft in 2018 besloten de Midwinterhoornwandeling na de kerstdagen te houden in verband met het grote aantal activiteiten in de regio op de zondagen voor Kerst. Gezien het grote aantal deelnemers in 2018 (ruim 1200) is dit een goede keuze gebleken. Daarom heeft de St. SBN-Tubbergen ook dit jaar voor een datum na de kerst gekozen en ze hoopt ook dit jaar weer veel mensen, na meerdere dagen binnen te hebben gezeten tijdens de kerstdagen, tussen kerst en oud en nieuw graag willen uitwaaien en genieten van de prachtige natuur.

De wandelaars kunnen genieten van het mooie landschap rond Vasse en Mander onder de melancholische klanken van de midwinterhoorn. In de afgelopen jaren gaven de wandelaars aan graag in het Springendal te willen wandelen. Alleen is de schuur van Staatsbosbeheer niet meer beschikbaar als pauzeplaats. Toch is de St. SBN-Tubbergen er nu in geslaagd een mooie locatie te vinden. Door deze locatie is de St. SBN genoodzaakt de routes van 10 en 15 km te verlengen tot respectievelijk 12 en 16 km. Bij deze pauzeplaats kunnen de deelnemers genieten van koffie, thee of een glaasje glühwein of warme chocolademelk.
Bij terugkeer in Vasse worden de wandelaars traditiegetrouw verwelkomd met het vrolijke gezang van het popkoor Tuesday Fever uit Tubbergen.

De start van de Midwinterhoornwandeling is bij café-restaurant Tante Sien, Denekamperweg 210, 7661RM Vasse. Er kan gestart worden tussen 10:30 uur en 14:00 uur en er kan gekozen worden uit 3 afstanden: 6, 12 en 16 km. De kosten zijn voor volwassenen € 4,00 (voor leden van de KWBN € 3,00) en voor kinderen € 1,50.
Na afloop kunnen wandelaars – uiteraard tegen betaling – deelnemen aan een stamppotbuffet. Belangstellenden hiervoor kunnen zich voor 26 december a.s. aanmelden bij café-restaurant "Tante Sien", Denekamperweg 210, Vasse, tel. 0541 – 680208.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden