Logo thuisintwente.nl


Oyfo Techniekmuseum trakteert

Hengelo - Oyfo Techniekmuseum bedankt alle kinderen. Want men is door de Museuminspecteurs tot het kindvriendelijkste museum van Overijssel gekozen. Daarom krijgen alle kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang tot het museum van 5 december tot en met 5 januari. Dus ook in de kerstvakantie!

In het afgelopen jaar is het Techniekmuseum door de Museuminspecteurs kritisch onder de loep genomen. Een museum wordt immers niet zomaar kidsproof! "Je mag overal op knopjes drukken en er zijn heel veel verschillende spelletjes om te spelen", aldus een enthousiaste museuminspecteur over het interactieve museum.

Kerstvakantie

Om de kinderen te bedanken voor deze mooie waardering, nodigt men alle kinderen tot en met 12 jaar gratis uit in het museum. Van donderdag 5 december tot en met zondag 5 januari, dus ook tijdens de kerstvakantie, zijn ze van harte welkom.

Experimentjes, lezingen en workshops

Tijdens de kerstvakantie kun je in het museum kennis maken met 'Tech & Food'. Moderne technologie heeft veel invloed op wat we eten. Nu en zeker in de toekomst. Wat ligt er eigenlijk in de toekomst in het schap van de supermarkt? Eten we straks allemaal algen of insecten? Of kopen we met ons allen kweekvlees? Je komt er alles over te weten. Ook kom je te weten waarom een koe een stappenteller heeft en waarom een boer een webcam naast zijn bed heeft. Verder kun je muziek met fruit maken en kun je fietsen op de slagroomfiets. Iedere dag van de vakantie is er iets nieuws te beleven. Experimentjes, lezingen, workshops. Kortom, voor kinderen én ouders is er veel te doen.

Museumkids

Museuminspecteurs zijn kinderen t/m 12 jaar, die een rapport over het door hen bezochte museum uitbrengen aan de Museumvereniging. De rapporten maken duidelijk wat ze van de activiteiten in het museum vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma's te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren.

Informatie

Tijdens de kerstvakantie is het Techniekmuseum extra geopend. Meer informatie over het kerstprogramma vind je op www.oyfo.nl. Je vindt Oyfo Techniekmuseum aan de Industriestraat 9 in Hengelo, Overijssel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden