Logo thuisintwente.nl

Twente zoekt naar het lekkerste bier van de regio

Het Twents Biergenietschap houdt in maart de verkiezing 'Het lekkerste bier van Twente 2020'. Deze zoektocht naar het lekkerste bier is een publiekswedstrijd met een grote finale op 20 maart. In diverse categorieën kiezen deelnemers en bezoekers gezamenlijk welke bieren het komende jaar de titel 'Het lekkerste bier van Twente' mogen dragen.

Weinig mensen weten dat in Twente maar liefst 35 (semi-)professionele brouwerijen actief zijn. Samen produceren zij meer dan 200 verschillende soorten bier. Van Grolsch in Enschede tot Othmar in Ootmarsum, van Rigters in Buurse tot Huttenkloas in Albergen. Er zijn al vele verkiezingen waar 'het beste bier van…' gekozen wordt. Maar wie en wat bepaalt dan wat het beste bier is? Daar kun je een flinke boom over opzetten, en uiteindelijk blijven smaken verschillen. Daarom gaat het Twents Biergenietschap op zoek naar de brouwmeester die een bier heeft gebrouwen dat voor de meeste mensen het lekkerste smaakt. Zeg maar een goed stemadvies als je een lekker biertje wilt proeven, maar in het grote aanbod speciaalbier door de bomen het bos niet meer ziet.

De verkiezing bestaat uit twee ronden, waar alle brouwers met een verbinding met Twente hun bieren voor aan kunnen melden. Uit alle inzendingen nomineert het Twents Biergenietschap in de eerste ronde een aantal bieren, in zes verschillende categorieën. Daarbij wordt gelet op diverse factoren en smaak speelt daarbij een hoofdrol. Daarover valt natuurlijk te twisten, en dat is wel zo leuk. In de tweede ronde mag het publiek tijdens een openbare avond van het Twents Biergenietschap meeproeven en stemmen op het lekkerste bier van Twente. De winnaars per categorie mogen een jaar lang het label 'Het lekkerste bier van Twente' dragen. De finale-avond vindt plaats op 20 maart 2020. 

Het Twents Biergenietschap

Het Twents Biergenietschap is een club van ruim 30 bierliefhebbers die maandelijks bij elkaar komt om oude en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bier met elkaar te delen. En natuurlijk om de meest bijzondere bieren samen te proeven. Het Genietschap bestaat sinds 2014 en viert daarom dit jaar haar eerste lustrum. In het kader van dit lustrum werden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een bezoek aan drie brouwerijen in drie landen binnen 24 uur. De leden hebben diverse achtergronden: professionele en hobby brouwers, bouwers van brouwerij-installaties, voedingstechnologen, smaakmeesters, meesterbrouwers, café-eigenaren, studenten en 'gewone genieters'. Drie jaar geleden organiseerden zij al het Twents Biergenietfestival waar ruim 20 lokale brouwerijen hun brouwsels presenteerden. De opbrengst van dit festival werd geschonken aan de ontwikkeling van duurzame waterprojecten in Tanzania.

Meedoen aan de verkiezing

Meedoen aan de verkiezing kan op twee manieren. Als brouwer kun je je aanmelden om met één of een selectie van bieren deel te nemen aan de verkiezing. Meer informatie hierover is te vinden op www.lekkerstebiervantwente.nl. Wie weet mag jouw bier dan de titel 'Lekkerste bier van Twente' dragen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden