Logo thuisintwente.nl


Bestond Kerstdorp Denekamp vorig jaar nog uit een kerststal, herberg en schapenverblijf, dit jaar wordt het uitgebreid met een grote toegangspoort en historische gevels. Het dorp breidt komende jaren nog veel meer uit dankzij de inzet van inwoners.
Bestond Kerstdorp Denekamp vorig jaar nog uit een kerststal, herberg en schapenverblijf, dit jaar wordt het uitgebreid met een grote toegangspoort en historische gevels. Het dorp breidt komende jaren nog veel meer uit dankzij de inzet van inwoners.

Kerstdorp Denekamp feestelijk geopend op zondag 8 december

Denekamp - Kerstdorp Denekamp wordt zondag 8 december om 14.30 uur feestelijk geopend met het onthullen van de nieuwe toegangspoort. Vanaf dan is het kerstdorp dagelijks te bezoeken, met 's zondags extra activiteiten en een hoofdrol tijdens de kerstmarkt. Het kerstdorp is te bewonderen tot en met vrijdag 27 december.

Kerststal, herberg, schapenverblijf… Er is al heel wat te zien in het kerstdorp dat wordt opgebouwd op het Nicolaasplein in het centrum van Denekamp, voor de kerk. De bedoeling is dat het kerstdorp elk jaar groter word, met hulp van inwoners. Dit jaar zetten de Knik en de Kulbuurt zich daar voor in. De Knikbuurt maakte een heuse toegangspoort en de Kulbuurt reconstrueerde historische gevels.

"Uiteindelijk moet het een heel dorp worden, met inzet van inwoners van Denekamp," vertelt Edwin ter Haar die samen met Charles Brummelhuis en Gerrit Kluvers coördinator van Kerstdorp Denekamp is. Brummelhuis vult aan: "Ideeën genoeg daarvoor. Een houten kerkje, een molen; er is nog heel veel mogelijk in het kerstdorp. Het idee is dat het kerstdorp de saamhorigheid van het dorp stimuleert. Samen maak je er iets moois van; elk jaar een beetje meer."

Initiatieven

In Kerstdorp Denekamp is alle ruimte voor lokale initiatieven. Koren, bandjes, een strijkje, kinderoptredens, theatervoorstellingen; alles is welkom in de herberg. In overleg kunnen de optredens zelfs versterkt worden.

Een van de initiatieven is het vredeslicht, verzorgd door parochie Lumen Christi. Vredeslicht is een manifestatie in het teken van hoop die start in Bethlemen en over de wereld wordt verspreid. Op zondag 15 december bereikt het vredeslicht Kerstdorp Denekamp.

Op zondag 22 december is er een groot evenement rondom het kerstdorp; dan wordt de kerstmarkt gehouden.

Meewerken?

Ook een leuk idee voor Kerstdorp Denekamp? Dat is van harte welkom. Mail daarvoor naar info@boekhandelbrummelhuis.nl.

Kerstboom

De grote kerstboom op het Nicolaasplein wordt dit jaar weer verzorgd door vriendengroep de Kellergeister, net zoals vorig jaar. De boom hoeft niet van ver te komen; integendeel. De kerstboom staat nu nog in de tuin van de familie Knippers aan de Bögelscamp, die de boom schenkt aan het dorp. De Kellergeister zorgen ervoor dat de boom op 6 december op het plein wordt geplaatst.

Kerstdorp Denekamp bezoeken

Kerstdorp Denekamp is te bezoeken van zondag 8 december tot en met vrijdag 27 december op het Nicolaasplein in Denekamp. Op zondagen zijn er extra activiteiten rondom Kerstdorp Denekamp. Optredens in de herberg bijvoorbeeld, maar ook koopzondag en vredeslicht op 15 december en kerstmarkt met koopzondag en Midwinterhoornwandeling op 22 december. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden