Logo thuisintwente.nl

Fonkelende binnenstad Hengelo

Hengelo - Zaterdag 7 december wordt de binnenstad van Hengelo opgesierd door ruim 170 verlichte kerstbomen. De binnenstadondernemers ontvangen deze gratis kerstbomen in het kader van de 'Bruisende Binnenstad', om de binnenstad tijdens de feestdagen nog sfeervoller te maken

Bruisende Binnenstad
Op dit moment wordt op veel plekken in de binnenstad gewerkt aan de uitvoering van het Integrale actieplan voor een vitale binnenstad. Met het initiatief 'Bruisende Binnenstad' willen de gemeente Hengelo, Stichting Centrummanagement Hengelo en Hengelo Promotie de binnenstad ook tijdens deze werkzaamheden gezellig en bruisend houden. De gemeente Hengelo heeft hiervoor een budget beschikbaar gesteld, waarmee bijvoorbeeld ook de ijsbaan op de markt mede mogelijk wordt gemaakt.

Partners slaan handen ineen
De actie van de gratis kerstbomen, die dit jaar voor het eerst door de werkgroep 'Bruisende Binnenstad' is geïnitieerd, kon meteen op veel positieve reacties rekenen. De bomen worden inclusief verlichting afgeleverd, de verzorging is daarna in handen van de winkelier. Ruim 170 ondernemers hebben aangegeven mee te willen werken aan dit mooie initiatief. 'We zien en horen steeds vaker positieve reacties op de ontwikkelingen in de binnenstad, van bezoekers én winkeliers. Ook met deze actie zien we dat ondernemers meer en meer 'aanhaken' en daar zijn we enorm blij mee. Zo werken we gezamenlijk aan een sfeervolle en fonkelende binnenstad én dragen we gezamenlijk bij aan de positieve vibe, die door steeds meer mensen ervaren wordt in en over onze binnenstad', aldus Miriam Groothuis van Hengelo Promotie en Rob Berkhout van de SCH, beiden onderdeel van de werkgroep 'Bruisende Binnenstad'.

7 december levering
Aanstaande zaterdag zal een team van Stichting Centrummanagement en Hengelo Promotie met de nodige Jingle Bells de bomen afleveren bij de ondernemers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden