Logo thuisintwente.nl


Werken in Duitsland: welke gevolgen heeft dat?

Nordhorn - Wonen in Nederland en werken in Duitsland? Voor veel inwoners van de grensstreek is dat dagelijkse koek: zij steken elke dag de grens over om in het buurland aan de slag te gaan. Daarbij ontstaan veel vragen – die het GrensInfoPunt van de EUREGIO kan beantwoorden.

Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je in Duitsland werkt? Hoe zit het met de belastingaangifte wanneer je binnen één kalenderjaar in Nederland en Duitsland hebt gewerkt? Wat zijn de gevolgen voor je pensioen wanneer je jarenlang niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland werkzaam bent geweest? En waar moet je op letten wanneer je uiteindelijk toch besluit om naar Duitsland te verhuizen?

Tijdens een groot spreekuur op 17 december 2019 geeft het GrensInfoPunt van de EUREGIO antwoord op alle vragen van voormalige en huidige grenspendelaars omtrent wonen en werken in het buurland. Werkgevers en werknemers kunnen er terecht met hun vragen over onder andere sociale zekerheid, belastingen en arbeidsrecht. Ook mensen die zijn geïnteresseerd in een baan in Duitsland of naar Duitsland willen emigreren, kunnen hier hun vragen stellen. Naast adviseurs van het GrensInfoPunt zijn er vertegenwoordigers van de Belastingdienst, de Duitse Finanzverwaltung, de Deutsche Rentenversicherung, het UWV, de Sociale Verzekeringsbank (Bureau voor Duitse Zaken) en de AOK Niedersachsen aanwezig.
Het spreekuur duurt van 9.30 uur tot 13.00 uur en vindt plaats in het Kompetenzzentrum NINO Hochbau, Nino Allee 11 in Nordhorn. Bij gebruik van navigatieapparatuur toetst u het adres: Turmstraße 4, Nordhorn in.
De informatie is gratis en onafhankelijk; een afspraak maken is niet nodig.

Het is ook mogelijk om een individuele afspraak te maken. Neem hiervoor contact op met het GrensInfoPunt via 053 / 460 51 51 of grensinfopunt@euregio.eu. Op de website www.grensinfopunt.eu is veel algemene informatie en de antwoorden op veelgestelde vragen te vinden.

De spreekuren zijn onderdeel van het INTERREG V A-project "GIP EUREGIO". Het project wordt in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland Nederland met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) gecofinancierd. Andere cofinanciers zijn de provincies Gelderland en Overijssel, de Staatskanzlei van de deelstaat Nedersaksen en het Ministerie van Economische Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, de Kreise Borken, Emsland, Grafschaft Bentheim en Steinfurt, de regio's Twente en Achterhoek, de gemeenten Hardenberg en Coevorden en de EUREGIO.

Contact:

EUREGIO - GrensInfoPunt
Enscheder Str. 362
48599 Gronau
Telefoon: 053 / 460 51 51
E-mail: grensinfopunt@euregio.eu
www.grenzinfopunkt.eu

Meer berichten