Logo thuisintwente.nl


Erica Stinissen, René Beunders, mr. Linda de Widt  en Herman Gooiker, (Foto: Marije Weterings)
Erica Stinissen, René Beunders, mr. Linda de Widt en Herman Gooiker, (Foto: Marije Weterings) (Foto: Marije Weterings)

WMO-hulpactie Enschede komt flink op gang

Enschede - De kort geleden gestarte Wmo-hulpactie 'Gratis rechtshulp bij onvoldoende thuishulp' begint flink op gang te komen. De actie richt zich op ouderen, chronisch zieken en gehandicapten die te weinig huishoudelijke hulp krijgen van de gemeente. Maar dat geldt ook voor alle andere Wmo-voorzieningen.

De deelnemende juristen mr. Kevin Wevers uit Aalten en mr. Linda de Widt uit Enschede voeren voor de inwoners van Enschede gratis bezwaar, beroeps- of hoger beroepsprocedures. "We hopen met deze collectie hulpactie onze inwoners weer hoop te geven die niet zijn opgewassen tegen de gemeente. Zeker nu we weten dat er dit jaar in onze stad ruim 6.000 Wmo-herindicaties zullen plaats vinden. Ideaal is als men binnen de bezwaartermijn van 6 weken contact opneemt met onze juristen. Maar ook als deze bezwaartermijn al weken of maanden verstreken is weten onze juristen er wel raad mee", aldus initiatiefnemer René Beunders.

De hulpactie voor Enschede heeft ook reacties opgeleverd van inwoners uit andere Twentse en Sallandse gemeenten. De organisatoren, de Stichting 'Sociaal Hart Enschede' en Lokaal FNV Enschede en haar deelnemende juristen hebben daarom besloten ook gratis rechtshulp te verlenen aan inwoners buiten de gemeente Enschede. Mensen kunnen zich aanmelden bij jurist mr. Kevin Wevers uit Aalten, telefoon 0543-537335, info@juristwevers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden