Glasvezel voor bedrijventerrein Westermaat Hengelo
Logo thuisintwente.nl


Jan Paternotte (D66) Janarthanan Sundaram (directeur Bright Access)
Jan Paternotte (D66) Janarthanan Sundaram (directeur Bright Access)

Glasvezel voor bedrijventerrein Westermaat Hengelo

Hengelo = In Hengelo heeft tweede kamerlid Jan Paternotte (D66) vrijdag 22 november samen met glasvezelbedrijf Bright Access het startsein gegeven voor de aanleg van een glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Westermaat.

Voor de aftrap werden symbolisch door Jan Paternotte en Janarthanan Sundaram van Bright Access twee schoppen in de grond gezet. Er was op locatie een partytent neergezet en ondernemers konden kennismaken met de dienstverlener onder het genot van een hapje en een drankje.

Met het vertrek van Siemens uit Hengelo benadrukte D66 tweede kamerlid Jan Paternotte hoe belangrijk de connectie tussen Twente en de Randstad is. "Er zijn heel veel banen die bij zo'n besluit ineens op het spel staan. Gelukkig heeft VDL destijds als Nederlandse speler de vestiging overgenomen. Dat laat ook wel weer zien hoe belangrijk het is om constant te investeren in de basis van je economie. Die verbondenheid is ongelooflijk belangrijk, want Nederland is qua internetverkeer één van de topspelers van Europa. Hoe meer internetverkeer er is, des te belangrijker is ook de snelheid. Ik vind het belangrijk dat je hier ziet hoe er geïnvesteerd wordt in de toekomst van Twente. Het is nog maar honderd jaar geleden dat Twente één vijfde van de Nederlandse economie was. Dat gaat vanzelf weer een keer gebeuren, maar we moeten er wel hard aan werken."

Directeur Janarthanan Sundaram van Bright Access voegde hier nog aan toe: "De ICT-sector hier in de regio is heel erg groot. Het heeft landelijke potentie net als de bouwsector uit bijvoorbeeld Rijssen. Hier wordt er echt actief ondernomen. Ik denk dat dat we dat ook beter faciliteren door ervoor te zorgen dat de infrastructuur richting het westen gewoon goed is."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden