Logo thuisintwente.nl


Foto:

Meest mediawijze klas van speciaal onderwijs komt uit Enschede

Enschede - Groep T7 van de Kentalis Prof. Huizingschool komt uit Enschede is de 'Meest mediawijze klas van het speciaal onderwijs' geworden tijdens de negende editie van MediaMasters: Nederlands grootste mediawijsheidproject. Nadat 285 speciaal onderwijs klassen een week lang mediawijze vragen en opdrachten hadden gemaakt zowel in de klas als thuis, bleek deze klas de meeste bits (punten) te hebben gescoord en daarmee de spannende serious game het best te hebben doorlopen. ''Met MediaMasters kun je in een kort tijdsbestek kinderen iets bijbrengen over mediawijsheid en digitale geletterdheid'', aldus Jordi Oude Voshaar leerkracht landelijke winnaar speciaal onderwijs. 


Meeste mediawijze klas in het speciaal basisonderwijs
Alle clusters in het special onderwijs en speciaal basisonderwijs konden meedoen waaronder ook dove of slechthorende kinderen uit cluster 2. Speciaal voor hen waren de film afleveringen tijdens de Week van de Mediawijsheid ondersteund met gebarentaal en ondertiteling. Groep 7 van de Kentalis Professor Huizingschool uit Enschede werd de winnaar van het klassement speciaal onderwijs. "De leerlingen hebben met MediaMasters heel veel nieuwe kennis opgedaan en belangrijke vaardigheden getraind. Kinderen worden zo jong al met internet overspoeld. En iedereen denkt: ze redden zich wel. Maar ik merk in de praktijk dat dat soms tegenvalt en verbaas mij er soms over hoe weinig materiaal voorhanden is. Met MediaMasters kun je in een kort tijdsbestek kinderen iets bijbrengen over mediawijsheid en digitale geletterdheid. Bovendien is het heel erg leuk en zijn de kinderen super enthousiast!'', aldus leerkracht Jordi Oude Voshaar landelijke winnaar speciaal onderwijs.


''MediaMasters: enorm spannend spel met belangrijke actuele thema's''
''Ik speel MediaMasters al een aantal jaren en stond met mijn klas altijd in de top 20. We zijn dan ook enorm trots dat we dit jaar op de eerste plek zijn beland! MediaMasters zit vol actuele media thema's die belangrijk zijn voor een generatie die opgroeit in de digitale tijd. De leerlingen waren super fanatiek, hebben hard gewerkt en vonden het verhaal van het spel enorm spannend. Het is belangrijk dat leerlingen nadenken over hun eigen mediagedrag en dingen niet klakkeloos overnemen'', aldus leerkracht Annemiek Osthoff landelijk winnaar regulier basisonderwijs.


Landelijke winnaars special onderwijs:

Team Huizing7, Kentalis Professor Huizingschool, Enschede ZevenAcht!, Kentalis Tine Marcusschool, Groningen Gebarenmasters groep 8, dr.m.polanoschool, Rotterdam

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden