Sem (11) uit Oldenzaal krijgt eerste kinderlintje
Logo thuisintwente.nl

Sem (11) uit Oldenzaal krijgt eerste kinderlintje

Oldenzaal - De 11-jarige Sem uit Oldenzaal kreeg op woensdag 20 november als eerste het 'kinderlintje' uitgereikt vanwege zijn inzet voor MoveS, een stichting die strijd
voor een MS-vrije wereld.

Op het stadhuis in Oldenzaal krijgt Sem onder toeziend oog van familie en vrienden het eerste 'kinderlintje' uitgereikt door wethouder Rob Christenhusz. "Sem, zo'n jonge jongen die zich belangeloos en vol enthousiasme inzet voor een goed doel, is een bron van inspiratie voor vele jonge Oldenzalers," aldus de wethouder. De uitreiking viel samen met de 'Internationale dag voor de rechten van het kind' en de MS collecteweek.

De 11-jarige Sem heeft zich het afgelopen jaar allerbest ingezet voor MoveS, een stichting die strijdt voor een MS-vrij wereld. In juni heeft hij samen met zijn moeder de Mont Ventoux bedwongen. Om geld in te zamelen heeft Sem MoveS-armbandjes verkocht op zijn school de Windroos. Hiermee heeft hij 344,66 euro opgehaald. De inzameling was onderdeel van de actie 'Klimmen tegen MS 2019'.

Het kinderlintje
Het kinderlintje is een officiële beloning voor een kind (in de leeftijd van 4 tot 18 jaar) dat iets heel bijzonders heeft gedaan. Het is de eerste keer dat het kinderlintje wordt uitgereikt, vooruitlopend op een aanvulling op de verordening gemeentelijke onderscheidingen. Deze uitreiking is tevens de start van een jaarlijks terugkerend initiatief.

Het komende jaar kunnen kinderen worden voorgesteld voor het kinderlintje van 2020, een vakkundige jury bepaalt aan de hand van vaste criteria wie er in aanmerking komt voor een kinderlintje.

Meer informatie
www.oldenzaal.nl/kinderlintje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden