Theater Sonnevanck zoekt jong talent
Logo thuisintwente.nl


Foto: Agnes Booijink

Theater Sonnevanck zoekt jong talent

Enschede - Voor de nieuwe Coming of Age-voorstelling is Theater Sonnevanck op zoek naar getalenteerde acteurs en muzikanten tussen de 12 en 15 jaar. In deze voorstelling krijgen jongeren de kans om zelf op het toneel te staan in een professionele muziektheatervoorstelling. Ze ervaren hoe het is om samen met leeftijdsgenoten, onder leiding van een professioneel team, een nieuwe wereld te scheppen, in de huid van een personage te kruipen en een publiek te laten lachen of te ontroeren.

Mart van Berckel regisseert de nieuwe Coming of Age-voorstelling bij Theater Sonnevanck. Een voorstelling vol muziek, humor en protest over de vraag: 'Wat zijn de ideale ouders?'. De tekst wordt geschreven door Lisanne van Aert, Steven Ivo maakt de muziek en Rosa Schützendorf het decor en de kostuums.

Inschrijven voor de audities

Naast theatertalent is Sonnevanck op zoek naar talentvolle muzikanten. Zij kunnen zich individueel of met hun band aanmelden voor de audities. De spel- en muziekaudities vinden plaats op zaterdag 7 en zondag 8 december 2019. Inschrijven kan t/m 4 december 2019 via de website van Theater Sonnevanck: www.sonnevanck.nl/coming-of-age/. De deelname is kosteloos.

Het 'kick-off weekend' van het project is op 8 en 9 februari 2020. Op zaterdagen en zondagen in maart en april zijn de repetities, waarna de voorstelling in de meivakantie (28 april t/m 1 mei 2020) wordt gemonteerd. Op 1, 2 en 3 mei 2020 is de Coming of Age-voorstelling te zien in de eigen theaterzaal van Sonnevanck. De volledige planning is te vinden op: www.sonnevanck.nl/coming-of-age/planning/.

Talentontwikkeling

Het Enschedese theatergezelschap Theater Sonnevanck maakt professionele voorstellingen voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar, en speelt deze in theaters en op scholen door het hele land. Eén keer per jaar geeft Sonnevanck jongeren tussen de 12 en 15 jaar de kans om zelf op het toneel te staan in een professionele theatervoorstelling. Jongeren met de ambitie om ooit naar een theateropleiding te gaan kunnen op deze manier proeven hoe de professionele praktijk is.

Sonnevanck werkt samen met Toneelgroep Oostpool uit Arnhem aan talentontwikkeling: Sonnevanck maakt jaarlijks met jongeren van 12 t/m 15 jaar een voorstelling, Oostpool doet dat met jongeren van 15 t/m 19 jaar. Wie daarna verder wil op theatergebied kan naar de vooropleiding van de Toneelschool en daarna naar de Toneelschool van ArtEZ in Arnhem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden