Logo thuisintwente.nl


Foto:

Boerebach is back met boek

Enschede - Boekhandel Broekhuis Enschede ontvangt donderdag 28 november oud-FC Twente-speler Michel Boerebach voor een interview over zijn boek 'Hoi papa'. Na afloop signeert hij voor zijn fans.

De lezing maakt deel uit van de openingsweek 'Broekhuis Enschede 30 jaar', die op 20 november van start gaat.

Michel Boerebach verloor in 2003 bij een auto-ongeluk zijn zoontjes Lesley (12) en Sven (9). De ex-topvoetballer van Go Ahead Eagles, FC Twente, PSV, Roda JC en Real Burgos voert sindsdien een bikkelhard gevecht met zichzelf en de oneerlijkheid van het lot. Hij bezocht psychiaters en lotgenoten, schreef gedichten en columns, maar vluchtte ook in de drank. Het zorgde voor heftige spanningen in zijn relatie met vriendin Angela, die hem in 2007 zoon Lyns schonk.

Duisternis

Maar Boerebach toonde veerkracht. Met behulp van familie, vrienden en werkgever Go Ahead Eagles slaagde hij erin een weg te vinden uit de duisternis. Zestien jaar later kan Michel Boerebach eindelijk oprecht genieten van de kleine dingen in het bestaan. Hij laat de fles links liggen en heeft zijn humor terug.

Al leeft de nagedachtenis aan Lesley en Sven onverminderd intens voort. "Helemaal verwerken zal nooit lukken." Zoals er ook die eeuwige angst om Lyns is. "Ik ben constant bang dat hem iets overkomt."

Hartverscheurend

Voor Hoi papa gaat Boerebach met schrijver Eddy van der Ley op bezoek bij mensen die van grote betekenis voor hem zijn, zoals Hugo Borst, René Eijkelkamp, Willem van Hanegem en Wim Kieft. Het levert niets verhullende, soms hartverscheurende en vaak grappige gesprekken op, over voetbal, de dood en het leven.

"Ik heb ervaren dat, hoe diep je ook zit, je altijd kunt terugvallen op de mensen om je heen", zegt Boerebach. "Zonder die steun zou ik er echt niet meer zijn geweest." Hoi Papa is het dankwoord van een zelfkritische vader die zichzelf opnieuw heeft moeten leren uitvinden. "De oude Michel Boerebach is gestorven, de nieuwe opgestaan."

Eddy van der Ley (1968) is schrijver, journalist, presentator en theatermaker. Vander Ley was 25 jaar verslaggever van het Algemeen Dagblad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden