Logo thuisintwente.nl


Foto:

Oyfo Techniekmuseum kindvriendelijkste museum van Overijssel

Hengelo - Het Oyfo Techniekmuseum uit Hengelo is door meer dan vierduizend museuminspecteurs verkozen tot hét Kidsproof Museum van Overijssel! "Je mag overal op knopjes drukken en er zijn heel veel verschillende spelletjes om te spelen", aldus een enthousiaste museuminspecteur. Ruim 12.000 keer werden alle Nederlandse musea het afgelopen jaar onder de loep genomen door de Museuminspecteurs (t/m 12 jaar).


Zestig musea, verspreid over het hele land, mogen zich komend jaar Kidsproof noemen. Het NEMO Science Museum (uit Amsterdam) werd verkozen tot het kindvriendelijkste museum van heel Nederland. De musea ontvingen deze titel vandaag tijdens de Museumkids Awards in het Archeon te Alphen a/d Rijn. Te midden van de top-10 Museuminspecteurs reikte presentatrice Kim-Lian van der Meij de prijzen uit. Na de Museumkids Awards is meteen het 9e inspectieseizoen gestart, dat tot en met 25 oktober loopt.


Over de Museumkids Awards
Het overzicht met alle Kidsproof musea staat op museumkids.nl. Museumkids, een initiatief van de Museumvereniging, brengt de jongste generatie, en daarmee ook hun (groot)ouders, in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken de binding met de kostbare collecties én die met hun eigen omgeving.


De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma's te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren. De verkiezing van de Kidsproof musea van Nederland draagt daarmee bij aan de kwaliteit van het aanbod van alle musea. Musea met voldoende inspecties en een gemiddeld cijfer van minstens een 8 zijn het daaropvolgende jaar Kidsproof. Museuminspecteurs maken, op hun beurt, kans op de titel 'Museuminspecteur van het jaar'. Want een sterkere binding met museale collecties begint steeds bij de jongste generaties.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden