Logo thuisintwente.nl


Foto: Pixabay

Ontwerp de Groenste sportclub van Overijssel

Sportclubs beheren een substantieel deel van de ruimte in Overijssels. De provincie wil dat deze ruimte niet alleen bijdraagt aan een gezonde, fitte bevolking, maar ook aan een gezonde natuur. Daarom dagen wij sportclubs uit om hun fysieke buitenruimte te vergroenen. Dit doet men met de prijsvraag Groen, groener, Groenst! Wie wordt de groenste sportclub van Overijssel?

De winnaar krijgt €25.000 euro om het plan daadwerkelijk uit te voeren. De tweede prijs is €15.000, en de derde prijs is €10.000 voor het vergroenen van de club.

Men zoekt vooral naar clubs die een steentje willen bijdragen aan de biodiversiteit van onze provincie. Dit kunnen zij bijvoorbeeld doen door het aanleggen van bloemenlinten langs een sportveld. Bij het uitwerken van hun plan, krijgen de clubs begeleiding van deskundigen op het gebied van groene gebouwde omgeving.

Zo werkt het

Sportclubs kunnen zich tot en met 19 januari aanmelden via www.groenstesportclubvanoverijssel.nl. Uit de aanmeldingen loot men in totaal vijftien clubs, drie uit elke regio van Overijssel. Deze vijftien clubs gaan vanaf februari aan de slag met hun ontwerp. Tijdens de grote finale kiest een vakkundige jury de drie winnaars. Deze finale vindt plaats in het voorjaar van 2020.

Meer informatie over 'De Groenste Sportclub van Overijssel' is te vinden op www.groenstesportclubvanoverijssel.nl

De prijsvraag 'De Groenste Sportclub van Overijssel' is een project van Natuur voor elkaar; samen met vele partners werken we aan het Beleven-Benutten en Beschermen van ons groen!

Informatie: Herman Dorgelo, team Communicatie, provincie Overijssel, telefoon 038 499 85 83 of bij spoedvragen buiten kantooruren 06 18 30 00 03.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden