Logo thuisintwente.nl


Start 30-jarig jubileumjaar Broekhuis Enschede met onthulling muurkunstwerk

Enschede - Het startsein van het dertigste jaar van Boekhandel Broekhuis in Enschede wordt woensdag 20 november gegeven. Wethouder Eelco Eerenberg zal om 17.30 uur een speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd muurkunstwerk van de Enschedese Sonna Krom onthullen.

De feestelijke handeling maakt deel uit van de openingsweek "Broekhuis Enschede 30 jaar', die op 20 november van start gaat. Ook het gehele jaar 2020 zal in het teken staan van deze mijlpaal.

In november 1989 opende de van oorsprong Hengelose boekhandel Broekhuis (1868) haar vestiging aan de Marktstraat in Enschede.
De boekhandel groeide in die jaren uit tot een cultuurhuis met vier etages boeken en muziek. In 2014 kregen de bovenste twee etages met het voormalig antiquariaat van het voormalige 'De Slegte' een extra dimensie. Jaarlijks vinden tientallen, veelal gratis toegankelijke culturele evenementen plaats.
Ook vinden jaarlijks 8 exposities plaats in de galerie op de tweede etage.
In 2016 werd het pand groots verbouwd en uitgebreid. Bij die gelegenheid werd het 7 meter hoge muurgedicht 'Textielstad' van Willem Wilmink onthuld.

Willem Wilmink en Sonna Krom

Met het gedicht 'Textielstad' bracht Willem Wilmink een ode aan zijn stad.

De Enschedese kunstenaar Sonna Krom heeft dit gedicht als uitgangspunt genomen voor een visuele hommage aan de stad. Dit muurkunstwerk zal op woensdag 20 november worden onthuld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden