Logo thuisintwente.nl


Foto: ROB KLEERING VAN BEERENBERGH

Ervaar het Openbaar Vervoer in Hengelo

Hengelo - Speciaal voor senioren houden OV-ambassadeurs donderdag 12 december een proefreis en een inloopspreekuur in Hengelo.

Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt men duidelijk uitgelegd hoe men kan in- en uitchecken met de OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt.

Ook kan men oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom een geldige OV-chipkaart mee of koop tijdens de proefreis het kaartje. Na aanmelding wordt men geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130.

Meer informatie
De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten.

Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen naar 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden