Logo thuisintwente.nl


Als Minister van Enthousiasme komt Peter Heerschop binnenkort naar het Theaterhotel in Almelo. (foto: Jantje Geldof )
Als Minister van Enthousiasme komt Peter Heerschop binnenkort naar het Theaterhotel in Almelo. (foto: Jantje Geldof ) (Foto: )

Peter Heerschop: 'Ik word altijd heel warm in Almelo ontvangen'

Almelo - De wereld een stukje mooier maken, begint bij jezelf. Dat zou zomaar de lijfspreuk van cabaretier Peter Heerschop kunnen zijn. Hij komt op woensdag 27 november naar het Theaterhotel in Almelo als de Minister van Enthousiasme en laat zijn enthousiasme als een olievlek het werk doen.

Peter vertelt. "Wat ik doe als de Minister van Enthousiasme is het publiek extra enthousiast maken om vervolgens zelf ook te enthousiasmeren. Ik heb het altijd al fijn gevonden om mensen toe te spreken. Juist mensen die daar recht op hebben, maar die nog nooit een toespraak hebben gehad. Bijvoorbeeld iemand die al jarenlang dakloos is of een stratenmaker. Dan denk ik van: jij hebt ook recht op een toespraak. Of iemand van vroeger, dat ik denk daar zou ik ook eens een keer heen moeten. Dat is het uitgangspunt van mijn theatervoorstelling."

In de Minister van Enthousiasme neemt hij zichzelf onder de loep ''en dat vind ik heerlijk om met het publiek te delen. Dat vind ik ook het mooie aan theater. Het zet altijd aan tot iets. In dit geval, als de Minister van Enthousiasme, enthousiasmeer ik mensen. Ik spreek ze toe. Ik probeer ze iets mee te geven: dat men na afloop toch wat minder serieus naar het leven kijkt. Natuurlijk met heel veel humor, want lol is een serieuze zaak."

Of Peter politieke ambities heeft? "Absoluut niet. Ik vind de politiek veel te hard, dat geruzie met elkaar. Die rol zou ik niet kunnen vervullen, daar ben ik veel te soft voor. En in de politiek praat je altijd namens een partij. De Minister van Enthousiasme is ook geen politiek programma. Het gaat er juist om hoe mensen met elkaar omgaan. Maar ik zou de Minister van Enthousiasme wel als ministerpost willen toevoegen. Het mag allemaal wel met wat meer liefde als je het mij vraagt."

Peter heeft zin om naar Almelo te komen. "Het oosten van het land voelt voor mij toch een beetje als thuiskomen. Ik heb er goede vrienden wonen en vind het gewoon heel erg fijn om daar te zijn. Als ik niet de volgende dag in Middelburg of Zierikzee moet spelen, blijf ik altijd in Almelo slapen. Dan drinken we een biertje en wordt het voor ons ook een echte avond uit. En ik heb een heel goede band met directrice Esther. Ik word altijd heel warm in Almelo ontvangen."

Peter Heerschop is op woensdagavond 27 november in Theaterhotel Almelo te zien. Kaarten zijn te koop via de website www.theaterhotel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden