Logo thuisintwente.nl


Ben Stroot, Gerrit Smelt. Theo Brokelman, Jan Schefer en Bennie Schuurman. Niet op de foto: Attie Bosman.
Ben Stroot, Gerrit Smelt. Theo Brokelman, Jan Schefer en Bennie Schuurman. Niet op de foto: Attie Bosman. (Foto: )

U2Faces in concert voor Afri-One-Can

Hellendoorn - De Zuid-Afrikaanse zanger Pieter Dorfling komt over uit Londen en Maartje Waanders uit Lichtenvoorde zingt Zuid-Afrikaanse liedjes tijdens het benefietconcert op zaterdag 9 november waarin de hoofdrol weggelegd is voor coverband U2Faces. De opbrengst van dit benefietconcert, dat gehouden wordt in De Lantaarn aan de Schapenmarkt in Hellendoorn, is voor het scholingsproject van Afri-One Can.

De band U2Faces brengt een show rondom de muziek van U2 waarin de band de nummers toelicht over het ontstaan ervan maar ook haar eigen interpretatie ervan wil meegeven aan het publiek. Versterkt met videobeelden van U2 zelf, impressiebeelden die passen bij de nummers wordt er een bijzondere U2 ervaring gecreëerd en een gave show neergezet. Inmiddels zitten er ongeveer veertig nummers in het repertoire, van bekend tot onbekend, van One tot Yaweh en van With or without you tot 40. "Het wordt een concert waarbij band en publiek samen de ultieme U2 show beleven", vertelt bandleider Bennie Schuurman. En daarnaast zingt de band nog een verrassingsnummer.

Het voorprogramma begint om 20.00 uur met Pieter Dorfling. De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter, oftewel in het Afrikaans skrywer, heeft al vaker opgetreden in Nederland. Hij begeleidt zichzelf op zijn gitaar. Maartje Waanders is muziekdocent, zingt in bands en wordt deze avond muzikaal begeleid door Dennis Weelink.


De opbrengst is ook dit jaar voor het scholingsproject Aitsa in Kylemore, Zuid-Afrika, waar kansarme kinderen onderwijs volgen en scholing krijgen. De stichting Afri-One-Can zet zich in voor een klaslokaal voor de naschoolse opvang Aitsa in Kylemore. "In Kylemore is een hoge werkloosheid en veel drankmisbruik. Ook veel verkrachtingen en zwangerschappen van jonge meiden die hun kind niet zelf groot kunnen brengen. Het is van groot belang dat kinderen na schooltijd niet gaan zwerven op straat. In de opvang krijgen de kinderen bijles, muziekles, sport, koken, handvaardigheid; alles wat hen een stap verder kan brengen in de maatschappij", vertelt bestuurslid Ben Stroot van Afri-One-Can.

Van de opbrengst van het vorig jaar gehouden concert is een klaslokaal gerealiseerd, dat deze week, donderdag 31 oktober, officieel geopend wordt. "We gaan voor uitbreiding van het project met nog een lokaal. Een lokaal kost in Zuid-Afrika ruim 6.000 euro. We hopen dat we dat geld door middel van dit concert bij elkaar krijgen. Mensen kunnen uiteraard ook een bijdrage storten op het rekeningnummer op onze website."

Een kaartje kost 15 euro en de kaartverkoop komt geheel ten goede aan het project. Tickets zijn verkrijgbaar via www.lantaarn.nl/tickets, via info@afri-one-can.nl en via Ben Stroot, telefoon 06 5432 6419.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden