Logo thuisintwente.nl


Wie komt er (dit jaar weer) naar de Landgoed Twente Fair? Voor meer informatie kijk op www.landgoedtwentefair.nl. (foto: Martin Metsemakers)
Wie komt er (dit jaar weer) naar de Landgoed Twente Fair? Voor meer informatie kijk op www.landgoedtwentefair.nl. (foto: Martin Metsemakers) (Foto: )

Louter weer Twentse exposanten op Landgoed Twente Fair Twente

De Lutte - De dertiende editie van de Landgoed Twente Fair Twente vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 oktober en wel midden in Het Lutterzand, met louter Twentse exposanten.

De Landgoed Twente Fair toont de mooiste waarden van de Twentse streek. Fier, gerijpt, genereus, weelderig en sprankelend zijn niet voor niets als hoofdthema's van de fair gekozen. Aan de hand van deze thema's laten meer dan honderd exposanten zien, proeven en beleven wat ze in huis hebben.

Organisatoren Madeleine Strikker van Florilympha en Niels Stijger van landgoedcamping Het Meuleman zijn bijzonder tevreden met de inhoud van komende fair. ''Ook de dertiende editie is weer enorm gevarieerd'', vertelt Niels. ''Er is daadwerkelijk voor ieder wat wils. Ouderen, jongeren en kinderen kunnen zich hier twee dagen lang vermaken. Al wandelend op de Landgoed Twente Fair ontmoet je verrassende exposanten, geniet je van heerlijke (streek)producten, gezellige muziek, boeiende demonstraties, zijn er workshops en leuke, avontuurlijke activiteiten.''

''Het aanbod is inderdaad geweldig'', vult Madeleine aan. ''In de natuurrijke omgeving aan de Lutterzandweg is een passende opstelling voor de vele exposanten ingericht. Het landleven, de mooie natuur en persoonlijke gezondheid zijn goed vertegenwoordigd in dit aanbod. Bezoekers krijgen veel te zien over het buitenleven. Dat loopt van boomadvies en tuinontwerp tot demonstraties met roofvogels en informatie over wildbeheer. Verder is er heel veel aandacht voor leuke activiteiten als huifkartochten, ballonvaarten en offroad evenementen. Voor de jeugd is er onder meer een klimwand en springkussens.''

Met dochterlief aan de klimwand heeft papa even tijd om bij wat auto's te gaan kijken. Enkele dealers tonen hun nieuwste modellen, maar er kan ook worden genoten van oldtimers.

Wie hongerig wordt van de wandelingen hoeft zich geen zorgen te maken. Er is genoeg aan lekkers te vinden op de fair. ''Uiteraard is er veel aandacht voor de hapjes en drankjes. Je kunt bij de lokale producenten ook de lekkerste zaken kopen om mee naar huis te nemen. Van jam en honing tot sauzen en olijven en van bonbons tot vlierbessenproducten. Mosterd, wafels, geitenkaas, een visrokerij en gebrande nootjes, het is teveel om op te noemen'', zegt Niels.

De Landgoed Twente Fair heeft ook nog een officieel kampioenschap in huis. Zaterdag vindt op het terrein van de fair het Nationaal Kampioenschap Bosarbeid plaats. Madeleine: ''Dat worden zeker weer mooie demonstraties, maar dat geldt ook voor het werk met modelboten op de vijver. Er valt gewoon veel te zien en te beleven. Zo trekt ook de houtgestookte veldkeuken vast veel aandacht en mensen kunnen zich laten informeren over kookworkshops. Op het vlak van lifestyle en mode is er veel te ontdekken. In voorgaande jaren hebben we zo'n negenduizend bezoekers getrokken en daar rekenen we nu ook weer op.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden