Logo thuisintwente.nl


Foto: Daphne van de Velde
Foto: Daphne van de Velde

Gaswinning: wat gaat er zoal mis? Talkshow in het Wilminktheater

Enschede - Vooruitlopend op de parlementaire enquête houdt Theatergroep Jan Vos in het Wilminktheater in Enschede een talkshow over de gaswinning in Groningen. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen wordt onderzocht wat er mis ging.

Bij eerdere talkshows maakten onder anderen minister Wiebes en de directeur van de NAM hun opwachting. Tijdens de talkshow op 1 november in het Wilminktheater zijn te gast: Geert Greving (adviseur bij instituut Clingendael - en werkte daarvoor dertig jaar in de gasindustrie bij de Gasunie en bij GasTerra), Johan Duut (aardbevingsgedupeerde uit Appingedam en lid van een lokale energie-coöperatie) en Tom van der Lee (Tweede Kamerlid van Groen Links).

De gasten worden geïnterviewd door journalisten Reinalda Start, Heleen Ekker en Margriet Brandsma die voor het NOS journaal onderzoek deden naar de gaswinning. Ze schreven daarover het boek de Gaskolonie, dat een informatiebron vormde voor de voorstelling GAS. Tjeerd Bischoff, schrijver van het toneelstuk GAS, vertelt over de totstandkoming van het stuk. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Jan Veldman.

Afgelopen najaar speelde Toneelgroep Jan Vos middenin het Groningse aardbevingsgebied een uitverkochte reeks voorstellingen GAS. De voorstelling werd goed ontvangen en maakte deel uit van de Officiële Juryselectie van het Nederlands Theater Festival. Toneelgroep Jan Vos is daarnaast van mening dat de perikelen rond de gaswinning voor heel Nederland relevant zijn.

De voorstelling GAS staat op vrijdag 1 november in het Wilminktheater in Enschede. Vanaf 18.00 uur, voorafgaand aan de voorstelling, zijn bezoekers welkom in het Wilminktheater. De toegang is gratis. Een toegangsbewijs reserveren voor de talkshow is wel nodig. Dat kan via de website www.wilminktheater.nl

Meer berichten