Logo thuisintwente.nl


In heel Twente kunnen kinderen uit Twente kennismaken met de virtuele wereld.
In heel Twente kunnen kinderen uit Twente kennismaken met de virtuele wereld. (Foto: )

In heel Twente: Ontdek en bouw je eigen wereld met virtual reality

Twente - Na de succesvolle start van het hightechprogramma afgelopen zomer worden tijdens de herfstvakantie weer workshops gegeven in de Twentse maakplaatsen. In samenwerking met deze Maakplaatsen houdt Tetem virtual reality-workshops voor kinderen in heel Twente.

''Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar in een spannende virtuele wereld duiken. Ze kunnen zelf programmeren, er samen aan bouwen en zo de beste ideeën ontwikkelen voor hun eigen virtuele wereld. Door deel te nemen aan deze workshops ontdekt de Twentse jeugd de magische wereld van VR'', zo laat een woordvoerder van Tetem weten.

Het hightechprogramma richt zich op nieuwe technologieën, zoals afgelopen zomer de free energy-workshops, waarbij kinderen leerden om hun eigen energie op te wekken. Tijdens de herfstvakantie is virtual reality aan de beurt en in de daaropvolgende schoolvakanties worden workshops rondom drones en gaming gehouden. Zo experimenteren kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Deze serie workshops maakt deel uit van het hightechprogramma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen die tijdens de schoolvakanties wordt aangeboden in de veertien Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en maakcultuur beter te verankeren in de regio.

Wat is er tijdens de herfstvakantie te doen?
Workshop 8 tot 10 jaar: Bouw samen een virtuele wereld. ''Zet een VR-bril op en treed binnen in een wereld die je zelf kan vormgeven. Wie heeft de beste ideeën voor een virtuele wereld? Kom langs om te experimenteren met VR. Kinderen tussen 8 en 10 jaar plaatsen voorgeprogrammeerde objecten in een virtuele omgeving.''

Workshop 10 tot 12 jaar: Bouw en programmeer een virtuele wereld. ''Zet een VR bril op en treed binnen in een wereld die je zelf kan vormgeven. Kinderen tussen 10 en 12 jaar programmeren zelf via CoBlox objecten en plaatsen deze in een virtuele omgeving, waardoor deze ook interactief wordt.''

De volgende gemeenten doen mee: Almelo, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Twenterand, Wierden (workshops in Wierden en Enter), Borne, Dinkelland, Tubbergen, Hengelo, Oldenzaal, Losser en Enschede.

Voor meer informatie: tetem.nl/herfst of 053-2308791

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden