Logo thuisintwente.nl


Liza Ferschtman: Vrijdag in het Muziekcentrum in Enschede. (foto: Marco Borggreve)
Liza Ferschtman: Vrijdag in het Muziekcentrum in Enschede. (foto: Marco Borggreve) (Foto: )

De Grote Twentse Weekendagena

Twente - Wat is er komend weekend te doen in Twente?

Vrijdag 18 oktober

Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie
Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie. Zo heet de voorstelling van Het Nationale Theater. Voor iedereen vanaf 10 jaar. 7,50 euro.
VR Enschede, De Kleine Willem, 19.00 uur.

Politiekoor Twente
Het politiekoor Lahr zingt samen samen met het politiekoor Twente. Een bijzonder concert omdat hier afscheid wordt genomen van dirigent Tim de Man en Europarlementariër Annie Schreijer –Pierik wordt verwelkomd binnen de commissie van aanbeveling van het politiekoor Twente. 7,50 euro.
VR Enschede, Ontmoetingskerk, 19.30 uur.

Orkest van het Oosten
Het Orkest van het Oosten nodigt violiste Liza Ferschtman uit voor Prokofjevs vioolconcert. 13,25 euro.
VR Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur.Naturally 7
De Amerikaanse zangsensatie Naturally 7 veroverde al twee keer eerder de harten van het Hengelose publiek met onwaarschijnlijke hoge waarderingen in de publieksenquetes als gevolg. 29,50 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Johannette Zomer
In het kader van de serie klassiek treedt Johannette Zomer op. De sopraan speelt het programma 'sfeerrijke liederen over natuur, liefde en religie.' ''Het is een programma waarin de menselijke stem de ziel kan raken, maar ook kan verleiden en tegelijk kan onderhouden'', aldus het Parkgebouw. 22.50 euro.
VR Rijssen, Parkgebouw, 20.00 uur.

Etta James Experience
The Etta James Experience is een elfkoppige band die een ode brengt aan de in 2012 overleden Amerikaanse grand lady of soul Etta James. Dat betekent een spetterende, swingende show met soul, blues, funk, rock-'n-roll en jazz. 12,50 euro.
VR Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Janneke de Bijl
Bij haar debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook is Janneke de Bijl niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd. 17.50 euro.
VR Oldenzaal, De Bond, 20.15 uur.

Ongekend talent
Dat is pech: alle kaarten voor Ongekend Talent zijn weg.
VR Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Marcus Azzini
De persoonlijke verhalen van een groep jonge talenten zijn de basis voor een brutale, geestige en ontroerende voorstelling over identiteit, diversiteit en inclusiviteit. 18,50 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.

Clean Pete
De tweelingzussen van Clean Pete maken Nederlandse muziek. Zoals alle fundamentele dingen in het leven komen hun liedjes in dualiteit: koesteren en van je afbijten, afblijven en hier komen, ijdelheid en jongens-nijd, naar buiten kijken en lekker binnen blijven. 20 euro.
VR Enschede, Concordia, 20.30 uur.

Motorpsycho
''We zijn ervan overtuigd dat we veel psychonauts, de die-hardfans van Motorpsycho, een enorm plezier gaan doen met de komst van deze mannen. Ben je minder die-hard fan of helemaal nog niet bekend met deze band, maar ben je muzikaal gezien avontuurlijk ingesteld, aarzel dan niet en kom ook'', aldus Metropool. 27,25 euro.
VR Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

Twentse Kunst Alliantie
De Twentse Kunst Alliantie (TKA) is een ontmoeting op het podium tussen de Beeldende Kunst, Theater en Muziek. Voor OFF maakten zij een voorstelling over Europa. 7,50 euro.
VR Enschede, Vestzaktheater, 21.00 uur.

The Brecker Brothers
Skunk Funk International brengt een tribute to the music of The Brecker Brothers. De muziek van de Brecker Brothers (Randy en Michael) zorgden in de jaren zeventig, tachtig en negentig voor veel ophef in de jazz- en fusionwereld. 22,50 euro.
VR Enschede, Metropool, 21.00 uur.

Lucky Oktoberfest
Trek die sexy Dirndls en stoere Lederhosen maar vast uit de kast want het is het tijd voor Das große Lucky Oktoberfest. 17,50 euro.
VR Rijssen, Lucky, 22.00 uur.

Zaterdag 19 oktober

Vlooienmarkt
Met driehonderd kramen kun je er rustig op los struinen en op zoek gaan naar antiek, curiosa, verzamelobjecten en andere tweedehands spullen.
ZA en ZO Enschede, Vliegveld Twenthe, 9.00-16.00 uur.

Banenmarkt
ZorgAccent houdt een banenmarkt waar mensen welkom zijn die naar zinvol (vrijwilligers)werk in de zorg terechtkunnen. Tijdens de banenmarkt wordt er om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur een rondleiding gegeven op het historische terrein van voormalig sanatorium Krönnenzommer. Ook kan men een bezoek brengen aan chocolaterie Twente Decadente.
ZA Hellendoorn, Krönnenzommer, 10.00-15.00 uur.

Conrad Twente Rally
Het rallyseizoen wordt afgesloten met de Conrad Twente Rally. De start van de wedstrijd vindt plaats vanaf het serviceterrein van Thales in Hengelo.
ZA en ZO Hengelo, Thales, 10.00-17.00 uur.

Orchideeënvereniging
De afdeling Oost-Nederland van de Nederlandse Orchideeënvereniging houdt op een kringbijeenkomst. R. van Vught, hortulanus van de Leidse hortus, houdt een lezing over vogels en planten op Tenerife en Madeira.
ZA Borne, De Spil, 14.00 uur.

De Nieuwe Liefde
Op de eerste avond van het zesde seizoen van De Nieuwe Liefde Almelo is Christien Brinkgreve te gast om te spreken over haar boek Het raadsel van goed en kwaad.
ZA Almelo, Hof 88, 18.00 uur.

Arie en Silvester
Dat wordt lachen met Arie en Silvester die deze avond een best of-show opvoeren. 19,50 euro.
ZA Goor, Reggehof, 20.00 uur.

Ralph van Raat
In dit programma van Ralph van Raat staat de rol van de piano als orkest centraal, in drie highlights uit de klassieke muziek. 22,75 euro.
ZA Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur.

The Soul of Tina
The Soul Of Tina is een spetterende show met de energieke en aanstekelijke muziek van Tina Turner. 29,50 euro.
ZA Almelo, Theaterhotel, 20.00 uur.

Dennis van Aarssen
Dennis van Aarssen brengt en liedjesavond waarin The voice of Holland 2019-winnaar zijn publiek meeneemt in een muzikale reis. 28,50 euro.
ZA Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur.

Thomas Acda
Motel is een eigen, muzikale cabaretvoorstelling van Thomas Acda, samen met gitarist David Middelhoff. 23 euro.
ZA Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Mylou en Dorine
Cabaretières Mylou Frencken en Dorine Wiersma staan op het podium met de try-out van hun nieuwe programma 'Waagstukken'. 17,50 euro.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Janke en Amy
Janke Dekker is musicalster, haar dochter Amy Egbers is operazangeres. Met hun eigen muzikale voorkeuren proberen zij de generatiekloof met humor en ontroering te overwinnen. 19,50 euro.
ZA Oldenzaal, De Bond, 20.15 uur.

Suzan & Freek
Wat een ontzettende pech zeg, de kaarten voor Suzan en Freek zijn weg.
ZA Enschede, De Kleine Willem, 20.30 uur.

De Dijk
Oh jee heb je lang gezocht naar kaarten voor De Dijk, zijn ze uitverkocht.
ZA Enschede, Metropool, 20.30 uur.

Zondag 20 oktober

Oude voertuigendag
Dat wordt genieten van klassieke auto's, trekkers, bromfietsen, motorfietsen en stoommachines. Ook zijn er verschillende tourritten.
ZO Boekelo, centrum, 10.00-17.00 uur.


Brandweerman Sam Live
Brandweer Sam gaat samen met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter en al zijn vrienden uit Piekepolder op een spannend avontuur. 16 euro.
ZO Almelo, Theaterhotel, 14.00 uur.

Het Danspaleis
Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. 5 euro.
ZO Enschede, De Kleine Willem, 14.30 uur.

Jurassic Revenge
Met zijn 2,5 meter hoog en 4 meter lange lijf is de T.Rex animatronic een van de vele dino's die zijn opwachting maakt in deze theatervoorstelling. 17,50 euro.
ZO Oldenzaal, De Bond, 15.00 uur.

André Manuel
André Manuel staat met zijn mooiste liedjes op het podium van Paco Plumtrek. We kennen de Diepenheimer inmiddels als zanger/gitarist van Fratsen en van Krang, Dancing Dollekamp, de Ketterse Fanfare en Tjing Tjing. 15 euro.
ZO Almelo, Paco Plumtrek, 15.30 uur.

Herman Krebbers
Vorig jaar overleed violist Herman Krebbers, die 94 jaar eerder in Hengelo werd geboren. Liza Ferschtman (een leerling van Krebbers) en Maria Milstein, die op Krebbers' viool speelt, gedenken deze ereburger van Hengelo met een concert. 18 euro.
ZO Hengelo, Waterstaatskerk, 16.00 uur.

Meer berichten