Logo thuisintwente.nl


Het zicht van deze patient wordt weer helder zicht na een behandeling van staar met moderne lasertechnologie Femto secondlaser van de Firma Ziemer.
Het zicht van deze patient wordt weer helder zicht na een behandeling van staar met moderne lasertechnologie Femto secondlaser van de Firma Ziemer. (Foto: )

Augen-Zentrum-Nordwest voor de beste oogzorg

Twente - ''Wat een ongelooflijke ervaring. Het is gewoonweg moeilijk te beschrijven.'' Dagmar Terhorst draagt sinds haar zestiende een bril. Nu trad er naast deze zichtafwijking ook staar op, die verder het zicht van de 59-jarige vrouw verminderde. Zij liet deze staar opereren met vervolgens implantatie van een multifocale lens door middel van de Femto secondlaser in het Augen-Zentrum-Nordwest.

"De ingreep verliep volledig pijnloos en zonder complicaties. Al na één dag kon ik zien als nooit tevoren en door de multifocale lens had ik mijn bril niet meer nodig. Sinds de operatie is de nevel voor mijn ogen die werd veroorzaakt door de staar verdwenen en heb ik zowel dichtbij als veraf een helder zicht. Zelfs het middenbereik tot bijvoorbeeld mijn computer vormt geen probleem meer. Het is elke dag voor mij opnieuw een onbeschrijfelijke ervaring hoe deze ingreep mijn leven positief beïnvloed heeft. Vooral in de lente is het indrukwekkend om alle kleuren en bloemen met zo'n helderheid te kunnen zien."

De oogkliniek waar Dagmar zich tot wende was het Augen-Zentrum-Nordwest met een hoofdvestiging in Ahaus. Deze oogkliniek, met meer dan twintig jaar ervaring in de lasertechnologie, heeft elf oogpraktijken verspreid over Münster- en Emsland. ''Door deze expertise kan het artsenteam de ingrepen met hoge kwaliteit en precisie uitvoeren'', zo laat het Augen-Zentrum weten.

De staaroperaties worden met de hoogtechnologische, computergestuurde Femto secondlaser uitgevoerd. ''Bij deze operatiemethode komt er geen chirurgisch scalpel aan te pas. Met uitermate precisie wordt een minuscule opening in het lenskapsel gemaakt door de laser. De grootte van deze opening wordt vooraf bepaald door de grootte en dikte van de lens. Vervolgens wordt via deze toegang de vertroebelde lens vergruisd en verwijderd zodat de nieuwe kunstlens kan worden geplaatst.''

De ingreep zelf vindt ambulant plaats en na enkele dagen kan de patiënt weer scherp zien. ''Nuttig om te weten is dat bij het plaatsen van speciale lenzen, zoals in het geval van Dagmar, gelijktijdig een grote hoornvliesverkromming of ouderdomsverzienheid kan worden gecorrigeerd. Net zoals een vingerafdruk is het oog uniek. Daarom is een op maat voorziene ooglaserbehandeling ook zeer individueel bepaald.''

Het Augen-Zentrum-Nordwest biedt het volledige behandelingsspectrum binnen de moderne oogheelkunde aan. Met 190 medewerkers verspreid over elf praktijken in Ahaus, Bad Bentheim, Burgsteinfurt, Dülmen, Gronau, Lingen, Meppen, Münster, Nordhorn en Nottuln is het een van de grootste gespecialiseerde praktijken van de regio. Hier krijgen patiënten snelle hulp bij oogziekten van elke aard.

Voor de operatieve behandelingen beschikt het Augen-Zentrum-Nordwest over een modern uitgebouwd operatief centrum gelegen naast het St. Marien-Krankenhaus in Ahaus. Omwille van dit uitgebreid zorgaanbod is het Augen-Zentrum-Nordwest een van de grootste oogheelkundige afdelingen die instaan voor de zorg van zowel ambulante als gehospitaliseerde patiënten.

Achttien oogartsen en vijf arts-assistenten van Augen-Zentrum-Nordwest bieden kwaliteitsvolle geneeskunde. ''Wetenschappelijke onderscheidingen en onafhankelijke kwaliteitszegels geven de zekerheid dat uw ogen bij ons in goede handen zijn'', aldus het Augen-Zentrum-Nordwest. ''Zo beschikken alle praktijken waar behandelingen worden uitgevoerd over het DIN ISO 9001 certificaat.''

In de praktijken van Augen-Zentrum-Nordwest vinden geregeld informatieavonden plaats over de behandelingsmogelijkheden. De data van deze infoavonden staan onder meer op de website
www.augen-zentrum-nordwest.de

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden