Logo thuisintwente.nl


De traditionele Kikvoschtocht wordt zondag 6 oktober verreden door het natuurschoon rond Haaksbergen.
De traditionele Kikvoschtocht wordt zondag 6 oktober verreden door het natuurschoon rond Haaksbergen. (Foto: Picasa)

Kikvoschtocht heuse toerklassieker rond Haaksbergen

Haaksbergen - Het wielerevenement is een regelrechte klassieker onder de toerfietsers: de Kikvoschtocht die zondag 6 oktober weer wordt verreden door het natuurschoon rond Haaksbergen. En zoals ook voorgaande edities tekent de Haaksbergse Toer- en Fietsclub (HTFC) voor de organisatie. Met de skiheuvel bij Het Rutbeek als nieuwe en voornaamste uitdager in het parcours.

Haaksbergen - Haaksbergen heeft onder de mountainbikers een behoorlijke reputatie opgebouwd. Met dank onder meer aan het vaste parcours dat sinds enkele jaren is uitgestippeld rond 'de Ster van Twente', zoals Haaksbergen zichzelf graag profileert.

Tijdens de Kikvoschtocht wordt echter niet alleen deze vaste atb-route door onder meer het Assinkbos, het Lankheterbos, het Haaksbergerveen en het Buurserzand aangedaan, maar rijden de deelnemers ook over paden die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn. De HTFC'ers die zich bezighouden met het uitstippelen van de route zijn namelijk telkens weer op zoek naar nieuwe uitdagingen. Nieuw dit jaar is de skiheuvel bij Het Rutbeek. "Een regelrechte kuitenbijter", aldus HTFC'er Alex Vos.
Ook nieuw is dat er dit jaar twee pauzes worden gehouden. Behalve bij boerderij De Kikvosch, waarnaar de tocht is vernoemd, is er dit jaar ook bij Het Kippeboertje aan de Leppeweg de mogelijkheid om even weer op adem te komen en nieuwe krachten op te doen voor het vervolg van de route.

Ter illustratie dat het evenement tot in de puntjes is gehouden: de overkoepelende wielerbond NTFU beoordeelde 'de Kikvosch' jarenlang als een van de beter georganiseerde tochten in deze regio. Wat onder meer inhoudt dat er na afloop gedoucht kan worden, dat de besmeurde fiets afgespoten kan worden en dat er op meerdere plekken op de route EHBO'ers paraat staan.

Klein verschil met voorgaande jaren is dat het startschot deze keer valt bij het clubgebouw aan de Geukerdijk, waar overigens ook parkeergelegenheid voor de auto's is gecreëerd.

Deelnemers aan de Kikvoschtocht kunnen kiezen uit de afstanden 35, 50 en 65 kilometer. Het startschot valt tussen 9.00 en 10.00 uur.

De finishlijn ligt bij het clubgebouw aan de Geukerdijk. "Waar de deelnemers eventueel nog een versnapering kunnen pakken om weer helemaal op krachten te komen", aldus Alex Vos.

Meer berichten