Logo thuisintwente.nl


Foto: Free Pix

Delden wandelt langs dertien podia: Opbrengst naar onderwijsproject

Delden - Wat in 2009 begon als project om geld op te halen voor de bouw van een ouderenhuis in Mpika in Zambia is in de daaropvolgende jaren uitgegroeid tot een vaste waarde op de culturele evenementenkalender van Delden. We hebben het over de muzikale wandeling door Delden.

Honderden wandelaars hebben in die tijd genoten van diverse muzieksoorten en door hun deelname een bijdrage geleverd aan diverse projecten van de Projectengroep Deldense Kerken. ''De bijdragen kwamen voor 100 procent op de bestemde plaats'', zo laat een woordvoerder van de organisatie weten.
Op zondag 6 oktober vindt de elfde editie van de muzikale wandeling door Delden plaats waarbij dertien podia worden bezet om de wandelaar te laten genieten.
Bijna tachtig (voor een deel professionele) musici en vocalisten spannen zich belangeloos in om de wandelaars te begeleiden op een wandeling door het oude centrum van Delden. ''Klassiek in spel en zang, jazz, dixieland, blues, sixties, harp, contrabas in combinatie met hobo, dwarsfluit, big band en zang in diverse verschijningsvormen bieden de wandelaars voor elk wat wils.''

Op een aantal podia wordt door jonge musici één nummer gebracht als voorprogramma. ''Daarmee wordt een brug geslagen tussen de wandeling en de toekomst.''
De start is om 12.15 uur op de Markt. Daarna worden op de verschillende locaties om 13.00, 14.00 en 15.00 uur concerten gegeven van zo'n 20 minuten. Om 16.00 uur vindt in de Oude Blasius het slotconcert plaats waarbij de meeste musici nog een keer optreden.

De opbrengst komt ten goede van een onderwijsproject in Migumomiri (Kenia) waar de Projectengroep Deldense Kerken voor kinderen in totaal negentig schooljaren voortgezet onderwijs financiert om hen en de gemeenschap uitzicht te bieden op een betere toekomst.

Kijk ook op de website www.muzikalewandelingdoordelden.nl.

Meer berichten