Logo thuisintwente.nl


Foto:

Theatergroep Barst gaat los met volwaardige speelfilm

Hengelo - Hans en Grietje als volwaardige speelfilm. Theatergroep Barst heeft weer een bijzonder project afgeleverd. Zondag 6 oktober is de film twee keer te zien in Hengelo. Liefst vijftig spelers in de leeftijd van 6 tot 70 jaar doen mee. De film Hans en Grietje duurt ruim anderhalf uur en gaat op 6 oktober twee keer in première. De voorstellingen zijn om 12.00 en 15.00 uur in Het Berflo aan de Apollolaan 1 in Hengelo. Op de foto staan regisseur Rinus Morsink, met rechts naast hem de hoofdrolspelers Oscar van 't Riet, Fien Schelberg en Anneke Kamp. Kijk voor meer informatie op de website www.theatergroepbarst.nl.

Ruim een jaar heeft jeugdtheatergroep Barst gewerkt aan de verfilming van Hans en Grietje. Het eindresultaat onder leiding van Rinus Morsink is een geheel eigen versie van het bekende sprookje. In Hans en Grietje wordt Hans vertolkt door de 13-jarige Oscar van 't Riet, en Grietje wordt gespeeld door de 10-jarige Fien Schelberg. Anne Kamp kruipt in de huid van de kwaadaardige heks.

Evander Eijsink, nog maar 11 jaar jong, componeerde de muziek en voert tevens een aantal thema's uit. Mogelijk is Eijsink daarmee de jongste maker van filmmuziek ter wereld.

(foto: Barst)

Meer berichten