Logo thuisintwente.nl


Foto: John Kramer
Foto: John Kramer (Foto: )

Zondag met Paul de Leeuw in Wilminktheater: Interactief met het publiek

Paul de Leeuw staat dit theaterseizoen met twee voorstellingen op het podium in Enschede. Op 6 oktober met Zondag met Paul de Leeuw, en eind maart met de musical Hello Dolly, die dan van woensdag 26 tot en met zondag 29 maart in het Wilminktheater te zien is.

Enschede - "Ik heb Hello Dolly gezien met Bette Midler; ik vond het een rol die perfect paste bij Simone Kleinsma. Maar ik had mezelf niet gedacht als menéér Horace Vandergélder." Toch speelt Paul de Leeuw die rol in Hello Dolly. Maar eerst staat hij in het Wilminktheater met Zondag met Paul de Leeuw.

Zondag met Paul de Leeuw wordt een speciale zondag, met een voorstelling waar het publiek de hoofdpersoon is.
Deze voorstelling komt in plaats van zijn theatershow Vette Pech, die in mei van dit jaar in het Wilminktheater op het programma stond, maar door ziekte niet doorging. Inmiddels is Vette Pech te zien op Videoland en vandaar dat Paul voor een ander programma kiest. Deze zondag is het de zaal die het programma bepaalt. Paul: "De zaal mag eigen verzoekjes indienen, nummers die ik ooit wel een keer gezongen moet hebben, dus niet opeens wildvreemde nummers die ik niet ken. Ik heb alle nummers die ik ooit gezongen heb bij me. De mensen mogen ook vragen stellen aan mij. Het wordt een interactief programma waarbij de mensen in de zaal betrokken worden. We hebben zoiets al eens eerder gedaan, het is heel grappig." Een harde eindtijd kent deze voorstelling niet. "We stoppen pas als het klaar is. Het kan zo anderhalf uur tot twee uur duren."

Ruim vijf maanden later staat Paul weer op het podium van het Wilminktheater. Nu in de musical Hello Dolly. Als Horace, de zurige weduwnaar waar Dolly op valt. Met Hello Dolly staat hij een jaar lang op de planken. Hij speelt drie keer in de week mee; vaker lukt niet vanwege zijn televisieverplichtingen voor RTL; drie keer neemt Jörgen Raymann het over.

"Als je veel solo speelt, in je eentje op het podium staat en met een klein clubje het land doortrekt, dan is het ook wel weer leuk om bij een groep te horen om samen met die groep de show te maken. Het voordeel is ook dat als er problemen zijn jij die niet in je eentje op hoeft te lossen; je kunt lekker aan de koffie of het bier en het oplossen aan anderen overlaten."

 

Zondag met Paul de Leeuw, 6 oktober, aanvang 14.30 uur, kaartje 29,50 euro.
Hello Dolly, 25 tot en met 29 maart, aanvang 14.30/20.00 uur, kaartje vanaf 41,50.
 

Meer berichten