Logo thuisintwente.nl


Vrijdag bij Paco Plumtrek in Almelo: Kees Faessens Rolwagensteeg.
Vrijdag bij Paco Plumtrek in Almelo: Kees Faessens Rolwagensteeg. (Foto: )

De Grote Twentse Weekendagenda

Twente - Wat is er komende weekend te doen in ons Twente?

Vrijdag 13 september

Johann Sebastian Jazz
Vandaag is de opening van het Festival Johann Sebastian Jazz in het kader van 35 jaar Stichting Twentse Matthaus Passion. Wilminktheater, De Tor en de STMP werken samen. 17,50 euro.
VR Enschede, Rijksmuseum Twenthe, 15.00 uur.

Najaarskermis
Het is niet de grootste kermis van Twente, maar wel een van leukste: de najaarskermis in Denekamp.
VR ZA ZO Denekamp, Nicolaasplein, 15.30 uur.

Keunefeesten
Holten weet wat feestvieren is. Dat is wel duidelijk met de Keunefeesten die donderdag beginnen en pas zondag sluiten. Er is van alles te doen. Voor de muziek zorgen onder meer Stuk, Alive, dj Sander Scheperman, Band of Others, Proost, Feestnation, Daredevils, Baby Blue, Jaman dut Voedertietels, Zanger Kafke en René Karst.
DO VR ZA ZO Holten, Kalfstermansweide, 16.30 uur.

Braderie
De jaarlijkse braderie in de Nieuwstraat in Almelo trekt elk jaar duizenden bezoekers. Er zijn niet alleen kramen, maar ook muziek. Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Zaterdag vanaf 15.00 uur.
VR ZA Almelo, Nieuwstraat, 17.00 uur.

Breeknacht
Breeknacht. Zo heeft de voorstelling van Theaterbedrijf Nanna Tieman. Zowel vandaag, morgen (14.30 uur) en zondag (ook 14.30 uur) te zien. Het verhaal: Romijn en Nanna, man en vrouw, hebben samen een succesvol theatergezelschap. In 2015 slaat het noodlot echter toe. 20 euro.
VR ZA ZO Almelo, Hof 88, 19.00 uur.

InsecTJHOtel
Het Twents Jeugd Harmonie Orkest speelt InsecTJHOtel, dat geïnspireerd is op Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans. Het is een muzikaal verhaal voor iedereen van 8 tot 88 jaar. Het jeugdorkest en een verteller nemen het publiek mee in de wereld van een schilderij vol wonderlijke insecten. 12,50 euro.
VR ZA Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Kees Faessen
Het Kees Faessens Rolwagensteeg opent het vijftiende seizoen van Paco Plumtrek. 8 euro. ''Het muzikale genre omvat vrolijke liedjes, die vaak meegezongen kunnen worden, met ook hier en daar een smartlap, Tex Mex en rock-'n-roll. Het publiek wordt ook sterk bij een optreden betrokken'', aldus Paco Plumtrek over de muzikale groep. ''De onuitspreekbare naam blokkeert bij voorbaat een internationale carrière.'' 8 euro.
VR Almelo, Paco Plumtrek, 20.00 uur.

Salsa Open Air
Dj RadioMASsalsa houdt samen met The Three Musketeers Salsa Open Air. Er zijn dj's, workshops en optredens.
VR Hengelo, Pastorieplein, 20.15 uur.

Burn out or burn in
Met de Botte Zijde speelt de voorstelling De perfecte mens: burn out or burn in. Het verhaal: ''Anno 2019 is bijna iedereen constant op zoek naar perfectie. We leggen de lat steeds hoger; voor onszelf en voor elkaar. Het is een komische voorstelling over burn-outs.'' 16,50 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.

Trio Peter Beets
Het trio Peter Beets is geen vreemde in jazzpodium De Tor. De band speelt deze keer een voorstelling rondom de muziek van Bach. Dat doen ze samen met violiste Julia Philippens. Naast haar passie voor klassieke muziek ontdekte Julia op jonge leeftijd ook jazzmuziek.
VR Enschede, De Tor, 21.00 uur.

Waves
Tijdens deze editie van Waves zijn er optredens van Daparohu, Viènce, Motel24 (Klear) en Ray Fuego. Dat wordt een avond genieten. 12,50 euro.
VR Enschede, Metropool, 23.00 uur.

Zaterdag 14 september

De Bollert Brons
Het bekende paardensportevenement de Bollert Brons is twee dagen te bezoeken bij de Pasruiters aan de Aaftinksdijk 2.
ZA ZO Gelselaar, Pasruiters, 8.00 uur.

Paarden- en ponymarkt
Al jarenlang vindt elk jaar de pony- en paardenmarkt plaats. Er zijn zo'n tweehonderd paarden en pony's te koop.
ZA Denekamp, Nicolaasplein, 8.00 uur.

De Rovers
Het gezelschap Meneer Monster speelt Rovers. Het gaat over drie grimmige rovers die in een donkere wereld proberen te ontsnappen uit de zwart-witte wereld waarin ze verdwaald zijn geraakt. 14,50 euro.
ZA Hengelo, Schouwburg, 13.00 en 15.00 uur.


Autocross
De finaledag van het Nederlands kampioenschap vindt plaats in Albergen. Autocross is een snelheidswedstrijd die wordt gehouden op een geheel onverhard (tijdelijk) circuit. Na afloop is er een afterparty.
ZA Albergen, Weversweg, 9.00 uur.

Dag van de Vrijmetselarij
Het is de dag van de vrijmetselarij en dus houdt de Hengelose loge de Troffel open huis van 9.30 tot 15.30 uur (Krabbenbosweg 47b). De vrijmetselaars vertellen graag over de activiteiten.
ZA Hengelo, de Troffel, 9.30 uur.

Monumentendag
Er is tijdens open monumentendag in de Hof van Twente veel te doen. De opening is om 9.30 uur bij de Braakmolen en het Klompenmuseum in Goor. Verder is er de stadswandeling 'plekken van plezier'.
ZA Markelo, Braakmolen, 9.30 uur.

Modeshows
De modewinkels in Nijverdal laten door modellen op de catwalk de laatste najaars- en wintermode zien. Er zijn drie shows. Wie wil, kan dus drie keer genieten van al die mooie mode.
ZA Nijverdal, centrum 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

The Nits
De Nits treedt nog steeds op. Wie kent de hits In The Dutch Mountains en JOS Days uit de jaren tachtig niet. ''De band heeft echter vernieuwing hoog in het vaandel staan. Hun geluid is uniek en nooit lang hetzelfde'', aldus de organisatie. 20 euro.
ZA Nijverdal, openluchttheater, 20.00 uur.

Bert van den Brink
In het kader van festival Johann Sebastian Jazz treedt Bert van den Brink op met Jan Menu en Ruud Ouwehand. Van den Brink improviseert jazz op het grote kerkorgel en speelt daarna samen met saxofonist Menu en bassist Ouwehand. 13,50 euro.
ZA Enschede, Grote Kerk, 20.00 uur.

Van den Eerenbeemt
Dat wordt lachen met Yvonne van den Eerenbeemt met haar voorstelling Bronst. ''Als Bronst een natuurdocumentaire zou zijn, dan was Yvonne de paradijsvogel'', aldus Hof 88. ''En paradijsvogels maken rare sprongen, zeker als ze zich willen voortplanten. Bronst gaat over dierlijke driften.'' 15,50 euro.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Zondag 15 september

Modelboten
Kottenpark ModelbouwClub houdt een vaardag voor modelboten. Er wordt gevaren met functionele modellen, met zeer snelle boten en met natuurgetrouwe boten. Bezoekers met een eigen boot zijn ook welkom. Voor jonge bezoekers is er een aantal leenboten die zij kunnen besturen. Op de walkant staan de boten uitgestald.
ZO Hengelo, Camping de Zwaaikom, 10.00 uur.

Straatfestival
Het Cultureel Straatfestival in Delden wordt al meer dan twintig jaar gehouden. Het is een mix van kunstvormen op verschillende pleinen in het centrum van Delden en in de Oude Blasiuskerk.
ZO Delden, centrum, 12.00 uur.

Modespektakel
Met een grote catwalk rondom de Lambertusbasiliek en diverse optredens en activiteiten in en rondom het centrum kunnen bezoekers zich laten inspireren door mode en lifestyle. De catwalk is liefst 600 meter lang en er zijn tweehonderd modellen die drie shows lopen.
ZO Hengelo, centrum, 12.00 uur.

Fashion Sunday
In Ootmarsum vindt de Fashion Sunday plaats. Op deze dag worden de nieuwste trends en collecties voor de herfst en de winter gepresenteerd. Ruim veertig modellen lopen op de rode loper. Langs de rode loper zijn verschillende terrasjes.
ZO Ootmarsum, centrum, 13.00, 14.30 en 16.00 uur.

Koekeloeren
De Reggehof opent haar deuren voor Koekeloeren. Dat is een dag voor het hele gezin waarbij men een kijkje achter de schermen kan nemen. Er wordt een rondleiding gegeven, bezoekers kunnen kennis maken met de muziekschool, het creatief centrum, het filmhuis en de eventtak van Goorse theater. Daarnaast worden previews van voorstellingen vertoond in de theaterzaal en is er een optreden van Apollo Bigband. Voor de kinderen is er een kidscorner.
ZO Goor, Reggehof, 13.30 uur.

The Four Baritones
Vandaag is het slotconcert van het festival Johann Sebastian Jazz. The Four Baritones (Niels Bijl, Ties Mellema, Nils van Haften en Jan Menu) treedt op. 17,50 euro.
ZO Enschede, Muziekcentrum, 14.30 uur.

Bassano Quartet
Ter voorbereiding op hun tournee in Aruba speelt het Bassano Quartet twee programma's. Torres del Alma bevat Spaande renaissancemuziek met de grootste blokfluit ter wereld en The Classic Turn is gebaseerd op nieuwe arrangementen van klassieke muziek voor de Eagleblokfluit. 15 euro.
ZO Enschede, Johanneskerk, 15.00 uur.

Dimitri Verhulst
Auteur Dimitri Verhulst vertelt op deze literaire middag in samenwerking met de bibliotheek Enschede over zijn nieuwste roman. Bezoek ook de verfilming van een van zijn romans in de avond. 7,50 euro.
ZO Enschede, Concordia, 16.00 uur.

Meer berichten