Logo thuisintwente.nl


Najib Amhali: ''Ik ben na afloop van een voorstelling altijd benaderbaar om nog even te praten. Ik krijg ook veel reacties op mijn show.''
Najib Amhali: ''Ik ben na afloop van een voorstelling altijd benaderbaar om nog even te praten. Ik krijg ook veel reacties op mijn show.'' (Foto: )

Twee extra avonden Najib Amhali in Theaterhotel Almelo

Almelo - De lach bij Najib Amhali was even weg, maar als hij hoort dat het Theaterhotel vanwege zijn ongekende populariteit twee extra voorstellingen heeft toegevoegd dan moet de cabaretier dat toch zeker verblijden. Net als de bezoekers aan het Almelose theater die toch mooi kaarten kunnen kopen voor de extra shows van woensdag 18 en donderdag 19 september.

Die kaarten kopen ze voor de nieuwe theatershow van Najib Amhali, genaamd Waar was ik? Daarin blikt de 48-jarige met een humoristische nooit terug op zijn drank- en drugsverslaving. Inmiddels is Najib vier maanden clean.


Najib, waar was je toch de afgelopen tijd?
"In 2016 begon ik met een theatertour die ik niet kon afmaken. Dit kwam omdat ik was verslaafd aan de cocaïne, heroïne en drank. Het dwong me om de tour na zes shows af te blazen. Ik ging van kliniek naar kliniek. Ik leek wel een Cliniclown joh. Het was verschrikkelijk. Het was niet alleen voor mezelf een moeilijke tijd maar ook voor de mensen om me heen. In Waar was ik? put ik uit deze periode en doe er een vleugje cabaret over heen. Ik ben er anderhalf jaar tussenuit geweest. Mensen hebben het recht te weten waar ik was en wat ik deed. Dat is wat ik in deze show letterlijk vertel en laat zien."


Wil je de bezoekers aan de voorstellingen laten leren van jouw fouten?
"De bedoeling van de show is niet om mensen te vertellen wat ze wel en niet moeten doen. De hoofdmoot blijft entertainment, weliswaar met een serieuze ondertoon. Ik ben na afloop van een voorstelling altijd benaderbaar om nog even te praten. Ik krijg ook veel reacties op mijn show. Ze zeggen dat ik ze geïnspireerd heb. Dat vind ik mooi om te horen. Geloof me, er zijn ontzettend veel mensen die met deze problemen kampen en naar me toe komen."

Is het alleen Najib met een microfoon of komt er meer bij kijken?
"De voorstelling gaat over mijn tijd in een flat in Krommenie. Die flat is terug te zien in de vorm van een decorstuk. Verder maak ik gebruik van een drumstel, iets wat ik vaker heb gedaan in mijn shows. Uiteraard met een microfoon."

Hoe zijn je ervaringen met Twentenaren?
"Ik vind het fijne mensen en heb er goede ervaringen mee. Ik heb eerder in de streek opgetreden. Zo heb ik met onder andere Hengeloër Jeffrey Spalburg samengewerkt voor zijn hit Hengelo-o-o. Ik houd ook van accenten. Dat is het mooie aan Nederland. Rijd een stuk door het land en je komt de meest uiteenlopende accenten tegen. Een paar daarvan heb ik nagedaan in eerdere shows. De imitaties lukten niet altijd even goed, maar de mensen konden erom lachen."


Dit jaar zit je 25 jaar in het vak. Komt dit in Waar was ik? of een eventuele volgende show nog terug?
''Zeker komt dat terug. We hebben plannen voor een jubileumvoorstelling, aangezien ik dit jaar 25 jaar in het vak zit. Die show willen we in 25 Nederlandse plaatsen gaan opvoeren. De bedoeling is dat ik hierin terugblik op mijn carrière als cabaretier tot nu toe. Het begon allemaal in 1994. Ik ging toen het hele land door om op te treden in cafés, gymzalen, feestzalen, noem het maar op. Het heeft me uiteindelijk gebracht waar ik nu sta."

Je hebt de Amsterdamse Ziggo Dome uitverkocht en stond in Carré. Hoe schaar je het Theaterhotel in dit illustere rijtje?
"Alle theaters zijn voor mij even lief, dus natuurlijk ook het mooie Theaterhotel. Het publiek is voor mij ook hetzelfde, overal waar ik kom. Ik zie geen verschil tussen Almelo en Amsterdam. Zwart, wit, 8 of 88 jaar; het maakt niet uit. Mijn publiek is zeer gemêleerd."

EXTRA AVONDEN
Najib Amhali treedt op woensdag 18, donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 september op in het Theaterhotel. Zaterdag is al uitverkocht en voor de vrijdag is het ook dringen geblazen. Kaarten zijn te bestellen via de website www.theaterhotel.nl.

WIN KAARTEN!
Het Theaterhotel heeft een bijzonder actie. Wie vóór aanstaande vrijdag 12.00 uur kaarten besteld voor de show van Najib Amhali, maakt kans om het volledige aankoopbedrag terug te winnen. De winnaars worden maandag bekendgemaakt en ontvangen persoonlijk bericht. Houd de facebookpagina van Theaterhotel Almelo in de gaten.

Meer berichten