Logo thuisintwente.nl


Zondag in het centrum van Almelo: Rabat.
Zondag in het centrum van Almelo: Rabat. (Foto: )

De Grote Twentse Weekendagenda

Twente - Wat is er komende weekend te doen in ons Twente?

Vrijdag 6 september

Gogbot Festival
Gogbot is van donderdag tot en met zondag een festival voor kunst, muziek en creatieve technologie in Enschede. De locaties zijn op het station, het Stationsplein, het Wilminkplein en de Oude Markt. Gogbot duikt in de wereld van biotechologie met exposities, muziek, een symposium en Nederlands grootste showcase van jong talent. Voor de muziek zijn er optredens op diverse locaties in de stad. Op de Oude Markt en in Metropool Enschede staan artiesten geprogrammeerd uit Londen, Berlijn, New York en Tokyo met namen als Kyoka, Nene H en Parrish Smith. Daarnaast kan lokaal talent zich bewijzen op het Wilminkplein.
DO - ZO Enschede, centrum, 10.00 uur.

Najaarskermis Almelo
Het evenemententerrein aan de Rembrandtlaan in Almelo staat van dinsdag tot en zondag centraal vanwege de jaarlijkse najaarskermis. Er zijn niet alleen gloednieuwe, maar ook oude attracties voor jong en oud.
DI - ZO Almelo, Rembrandtlaan, 12.00 uur.

American Tukkerday
Wat is er vandaag en morgen ontzettend veel te doen tijdens de American Tukkerday. Het programma laat naast Amerikaanse auto's zien dat dat er veel muziek is. Voor kinderen is er ook van alles te doen. Hoogtepunt zijn zaterdag de wedstrijden in het kader van de Pro Wrestling Showdown. Op zaterdagavond is er een vuurshow op muziek.
VR ZA Vroomshoop, evenemententerrein, 15.00 uur.

Bruisend Nijverdal
Van woensdag tot en met vrijdag is het tijd voor Bruisend Nijverdal. Opgetreden wordt door bekende namen als Davina Michelle, Miss Montreal, The Dirty Daddies, Django Wagner, Snollebollekes en Tino Martin.
WO - ZO Nijverdal, centrum, 14.00 uur.

Schuttersfeesten
Tijdens de Schuttersfeesten in Delden wordt er veel meer gedaan dan alleen schieten. Er is namelijk drie dagen lang genieten van muziek, sport en folklore. Er zijn bekende dj's als Rob Toonen.
VR - ZO Delden, evenemententerrein, 17.00 uur.

Schuttersfeesten
Ook in Haaksbergen vinden schuttersfeesten plaatsen. Het programma meldt optredens van onder anderen Henk Dissel, De Palomas en Freestyle Maniacs. Voor kinderen is er een speciaal kinderfestival.
VR - ZO Haaksbergen, Schuttershoes, 19.00 uur.

Oldenzaal Muzikaal
Oldenzaal Muzikaal trekt elk jaar duizenden bezoekers naar het centrum. En dat is natuurlijk niet voor niets. Er treden mooie namen op: Renee Schepers, Pat Reedy & The Longtime Goners en Lain's Workout in de Bombazijntuin, The Cats in the House in de tuin van het JW Racerhuis, Musk in Stadshotel Ter Stege, Rick & Roll en The Crazy Cadillacs in Grand Café De Dominee, Robert Pater in Dot's Café Mokum, Ocobar in De Engel, Heer en Meester in Moatman, Erwin Nyhoff in De Bestemming, Double2 in Markant, Sidewalk Sally in 't Hypotheekje en Jesse en Guido in Markt 19.
VR Oldenzaal, centrum, 19.30 uur.

Najib Amhali
Dat wordt lachen met Najib Amhali tijdens zijn voorstelling Waar was ik? De show geeft antwoord op de vraag waarom Najib vorig jaar genoodzaakt was zijn show te annuleren.
WO - ZA Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Folkclub Twente
The Fiddle Case treedt op bij Folkclub Twente. De band is afkomstig uit het westelijk gelegen County Clare in Ierland. Met respect voor de traditie speelt de band op eigentijdse wijze swingende tunes en sfeervolle songs. En omdat improviseren onderdeel is van de Ierse muziek kan het dak er tijdens een concert zomaar afgaan.
VR Boekelo, De Buren, 20.30 uur.

Tim Knol
Tim Knol neemt de Blue Grass Boogiemen mee voor een portie bluegrass. ''Tim Knol & Blue Grass Boogiemen vormt een voorbestemd huwelijk'', aldus Metropool. ''Het karakteristieke timbre van Knols stem kleurt perfect bij het palet akoestische klanken van de Blue Grass Boogiemen, de fraaie zanglijnen meanderen door de - vaak virtuoos uitgevoerde - instrumentatie als een rivier door de Noord-Amerikaanse Appalachen, de bron waaraan het genre is ontsproten.''
VR Hengelo, Metropool, 21.00 uur.

Zaterdag 7 september

Weerselose Markt
Er is zowel vandaag als morgen (vanaf 12.00 uur) weer van alles te koop op de Weerselose Markt.
ZA ZO Weerselo, Markt, 9.30 uur.

Kofferbakmarkt
Een kleedje voor de auto en de achterklep open. Dat is de kofferbakmarkt.
ZA Buurse, Ter Huurne, 9.00 uur.

Dummie de Mummie
Bibliotheek Hengelo staat in het teken van auteur Tosca Menten en haar populaire boekenreeks Dummie de Mummie. Kinderen kunnen de film Dummie de Mummie bekijken, zich laten voorlezen, hun eigen mummie knutselen en genieten van de theatervoorstelling Knotsknetter. Dummies boeken wonnen prijzen en verschenen in een heleboel verschillende talen.
ZA Hengelo, bibliotheek, 10.00 uur.

Middeleeuws Weekend
Bij Dragonheart is het vandaag en morgen tijd voor het middeleeuws weekend. Het publiek krijgt in allerlei vormen te zien het het leven was in de Middeleeuwen.
ZA ZO Enschede, Dragonheart, 11.00 uur.

Tuckerville
Geen dreunende bassen en keiharde gitaarsolo's maar zwijmelen met muziek van Ilse DeLange, Rowwen Heze, James Morrison, Duncan Laurence en Douwe Bob. Dat is Tuckerville.
ZA Enschede, Het Rutbeek, 12.00 uur.

Almelo op 't Rabat
Almelo op 't Rabat biedt vandaag straattheater en morgen met Uit in Almelo de start van het winterseizoen voor de culturele verenigingen in Almelo in combinatie met de Week van de Amateurkunst.
ZA ZO Almelo, centrum, 12.00 uur.

Cabarestival
Dat tijdens het Cabarestival lachen met Nicolien Weghorst, Kristel Zweers, Odette van der Molen, Gerrie Smits, Ronald Smink, Jacob Spoelstra, en Jeroen Leenders. Voor de muziek zorgen Hans Boom, Mark Eppink en Toon Faulhaber.
ZA Boekelo, Verborgen Theater, 20.00 uur.

Goede Tukkers
André Manuel, Thijs Kemperink en Ernest Beuving houden in het kader van Goede Tukkers zijn geen Motherfuckers een Tukkerwareparty. ''Hoe meer personen er aanwezig zijn op de party, des te goedkoper is het product te leveren. Na de party is er ruimte genoeg om de producten uit te proberen om voor uzelf te kijken of het een toevoeging kan zijn in uw huidige huishouden'', zo is het idee.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Elina Akselrud
In dit concert staan de eerste vijf pianosonates van Alexander Scriabin centraal. Deze pianowerken worden vertolkt door de Oekraïense pianiste Elina Akselrud.
ZA Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.

Zondag 8 september

Bruisend Nijverdal
Het centrum van Nijverdal is gevuld met een heleboel stands en kramen, er klinkt muziek en er is een grote brocante-, boeken- en vinylmarkt tijdens het evenement Bruisend Nijverdal.
ZO Nijverdal, centrum, 10.00 uur.

Grens(z)markt
Tijdens de Euregio Grens(z)markt zijn er stands die waar overtollige huisraad, klein antiek, speelgoed en verzamelingen worden verkocht.
ZO Buurse, Ter Huurne, 10.00 uur.

Oogstfeest
Het oogstfeest in en rond de Lonneker Molen is voor jong en oud. Er zijn tal van activiteiten zoals kijken naar oude landbouwwerktuigen, luisteren naar muziek natuurlijk de molen bezichtigen.
ZO Lonneker, molen, 10.00 uur.

Singelloop
Twintigduizend toeschouwers langs de kant van de weg moedigen meer dan 4.500 hardlopers die vertrekken vanuit het Volkspark. Dat is de Menzis Singelloop.
ZO Enschede, Volkspark, 12.00 uur.

Countrymiddag
Dick van Altena, Ben Steneker en Anna Mc.Rose verzorgen de muziek tijdens de country-luistermiddag. Ben wordt wel de nestor van de countrymuziek in Nederland genoemd omdat hij als een van de eersten deze muziekstijl in ons land introduceerde. Hij scoorde met Lydia en de Melody Strings in de jaren vijftig de Top 10-hit Send me the Pillow. Solo vervolgde hij zijn carrière en stond in shows met Willy en Willeke Alberti, Ria Valk, de Mounties, Rob de Nijs, Marco Bakker en vele andere artiesten. Hij was ruim veertig keer in Amerika voor optredens op grote traditionele countryfestivals, was supportact van Johnny Cash in Ahoy en deelde podia met Freddy Fender, Lynn Anderson en the Bellamy Brothers.
ZO Haaksbergen, de Oude Molen, 14.30 uur.

Watertorenfestival
Muziek, poëzie en verhalen. Dat zijn de onderdelen van het Watertorenfestival dat rondom de Watertoren plaatsvindt.
ZO Hengelo, watertoren, 14.30 uur.

Openluchtconcert
Tijdens het jaarlijkse openluchtconcert op het landgoed De Wilmersberg werkt het Orkest van het Oosten samen met Gospel Choir ZO! mee.
ZO De Lutte, Wilmersberg, 17.00 uur.

Meer berichten