Logo thuisintwente.nl


Deze dame is nog iets te jong om zich aan te melden bij de brandweer Twente. Dat komt later vast wel.
Deze dame is nog iets te jong om zich aan te melden bij de brandweer Twente. Dat komt later vast wel. (Foto: Peter koehorst)

Wie wil blussen bij brandweer Twente?

Twente - Brandweer Twente is voor 23 kazernes op zoek naar 36 mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners.

Bij Brandweer Twente zijn ruim zevenhonderd vrijwilligers actief. Samen met de beroepscollega's bestrijden zij jaarlijks ongeveer 4.500 incidenten. "Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Elk jaar zoeken we weer vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten", aldus Rob Bokdam, sectorhoofd repressie bij Brandweer Twente.

Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met

met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers.

''Voor de meeste kazernes zoeken we `vrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn. Voor de kazernes in Almelo en Hengelo centrum zoeken we mensen die meedraaien in de kazernering; hierbij verblijf je tijdens een dienst in de avond/nacht of in het weekend aan de kazerne. In de buurt van deze kazernes wonen is dan niet noodzakelijk. Voor Hengelo en Almelo zoeken we ook brandweerduikers.''

Voor de kazernes Boekelo, Losser, Ootmarsum en Tubbergen biedt Brandweer Twente voor flexwerkers gratis werkplekken met voorzieningen aan.

Op zaterdag 7 september houdt Brandweer Twente voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst over de inhoud van het vak en de praktijk.

Solliciteren kan tot en met zondag 15 september via de website www.brandweertwente.nl/werkenbij

Meer berichten