Logo thuisintwente.nl


Kyoka is een van de vele artiesten tijdens Gogbot.
Kyoka is een van de vele artiesten tijdens Gogbot.

Gogbot als lint van mediakunst met Kunst, muziek en technologie

Enschede - Het Gogbot festival vormt tussen woensdag 5 en zondag 8 september een lint van mediakunst door de Enschedese binnenstad. Het festival voor kunst, muziek en creatieve technologie duikt met nieuwe locaties op het station, het Stationsplein, het Wilminkplein en de Oude Markt in de wereld van biotechologie met exposities, muziek, een symposium en Nederlands grootste showcase van jong talent.

Het aantal festivallocaties is dit jaar flink uitgebreid met de Youngblood Expositie in het voormalige VVV-pand, een podium voor lokaal talent aan het Wilminkplein en enorme werken op het Stationsplein en een expositie in Tetem.

Binnen het thema 'bio the new digital' komen onderwerpen als genetische modificatie, stamceltransplantatie, nanotechnologie en gekweekt vlees aan bod.

Internationaal beroemde kunstenaars als Agi Haines en Dmitry Morozov brengen met hun werken een kijkje in de ethische grensvlakken van deze werelden.

Naast de exposities staat Gogbot ook garant voor een avondprogramma met optredens op diverse locaties in de stad. Op de Oude Markt en in Metropool Enschede staat muzikaal geweld geprogrammeerd uit Londen, Berlijn, New York en Tokyo met namen als Kyoka, Nene H en Parrish Smith. Daarnaast kan lokaal talent zich bewijzen op het nieuwe podium op het Wilminkplein.

In het voormalige VVV-gebouw aan het Stationsplein wordt met de Young Blood Expositie Nederlands grootste showcase van jong talent gepresenteerd. Zoals elk jaar presenteert Gogbot 36 werken van de meest toonaangevende jonge talenten in de mediakunst. Daarnaast wordt ruimte geboden aan 120 studenten van de opleiding Creatieve Technologie van de Universiteit Twente om hun interpretatie van bio-technologie en digitale kunst te laten zien. Hoogtepunt is de uitreiking van de Young Blood Award voor de meest inspirerende jonge kunstenaar.

De toegang is gratis voor alle onderdelen van het festival, met uitzondering van het symposium en het muziekprogramma in de Metropool Enschede.

Meer berichten