Logo thuisintwente.nl


Het ROC van Twente biedt een enorm aanbod aan opleidingen, trainingen, cursussen en bedrijfsopleidingen.
Het ROC van Twente biedt een enorm aanbod aan opleidingen, trainingen, cursussen en bedrijfsopleidingen. (Foto: Rikkert Harink)

ROC: Een leven lang ontwikkelen

Twente - Hét magazine over opleidingen, trainingen, cursussen en bedrijfsopleidingen van ROC van Twente valt deze week in de bus. ''Het is voor mensen die zichzelf willen ontwikkelen, verdieping zoeken, beter willen worden in wat ze doen, nieuwe dingen willen uitproberen, uit nieuwsgierigheid of omdat het moet'', zo laat een woordvoerder van het ROC weten.

In dit magazine staan interviews van mensen die veranderd zijn van baan of nog een andere opleiding volgen, bijvoorbeeld omdat ze hun oude werk niet meer konden doen. ''Zij zijn zich blijven ontwikkelen en zitten weer vol energie en uitdagingen.''

Het aanbod om te blijven ontwikkelen is groot. Het ROC: ''Er is een Twents Fonds voor Vakmanschap om Twentenaren hierbij financieel op weg te helpen. Er is een Festival van het Leren met gratis activiteiten in september, de maand van het leren. Ook is er een Leren en Werken Markt in november waar alle aspecten van leren en werken samenkomen. Daarnaast staat in dit magazine een scala aan cursussen voor de vrije tijd aangeboden door de Volksuniversiteit.''

Ontwikkelingen gaan snel volgens het ROC. ''Met de aantrekkende Twentse economie en toenemende dynamiek in alle beroepen is de tijd dat we een opleiding volgden en daarop een heel werkzaam leven bij dezelfde werkgever konden teren definitief voorbij. De voortdurende en snelle veranderingen op de werkvloer en in de samenleving vragen om werknemers die zich regelmatig laten bijscholen en/of omscholen. Een leven lang ontwikkelen wordt meer en meer de voorwaarde om arbeidsfit te blijven en een voorwaarde om ons mooie en nijvere Twente door te ontwikkelen tot een vitale en dynamische regio waar het goed wonen, werken en verblijven is en blijft. Dat verdient Twente en dat verdienen de inwoners van Twente.''
De vraag naar opleidingen voor volwassenen in Twente neemt toe, zowel vanuit het Twentse bedrijfsleven als van individuele inwoners van Twente. ROC van Twente wil deze toenemende behoefte van een goed antwoord voorzien. Naast het onderwijs aan jongeren, verzorgt ROC van Twente ook tal van trainingen, modules en diplomatrajecten (BBL – werken en leren gecombineerd) voor volwassenen. Dat doet het ROC al jaren en daar wil het nog actiever op inzetten.

Meer informatie over opleidingen, cursussen, trainingen of bedrijfsopleidingen? Kom dan naar de Studie Informatiepunten. Een afspraak maken is niet nodig. Die punten zijn in:
-Hengelo aan de Gieterij 200 op maandag van 9.00 tot 20.00 uur, van - dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.
-Almelo aan de Wierdensestraat 65 van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.
-Enschede aan de Wethouder Beversstraat 165 op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 16.30 uur.

Zie ook de website www.rocvantwente.nl

Meer berichten