Logo thuisintwente.nl


Het is tijd voor de grote autorodeo in Denekamp, mét dubbeldeksklasse dit jaar.
Het is tijd voor de grote autorodeo in Denekamp, mét dubbeldeksklasse dit jaar. (Foto: )

De Grote Twentse Agenda

Twente - Wat is er deze week zoal in Twente te doen?

Woensdag 21 augustus

Kidswarenmarkt
Kinderen tot en met 12 jaar verkopen allerlei spulletjes op de kidswarenmarkt die naast de reguliere warenmarkt wordt gehouden.
WO Hengelo, Marktplein, 9.00 uur.

Fietsvierdaagse
Fietsvierdaagse Berghuizen gaat van start, met dagelijks routes van 25, 45 en 65 kilometer.
WO/DO/VRIJ/ZA Oldenzaal, boerderij Stakenboer, 9.00 uur.

Zomerspelen
Op Hof Espelo vermaken kinderen zich met de Zomerspelen: ze maken er katapulten en knikkerbanen met materialen uit de natuur en doen allerlei spelletjes. Wel even aanmelden via landschapoverijssel.nl.
WO Enschede, Hof Espelo, 14.30 uur.

Twente Ballooning
Tientallen ballonnen stijgen weer op tijdens Twente Ballooning dat tot en met zaterdag te bezoeken is. Woensdag rond 22.00 uur is er bovendien een vuurwerkshow, vrijdag rond 22.15 uur de nightglow en zaterdag de kindermiddag. De ballonnen stijgen telkens rond 19.00 uur op. De entree is 5 euro.
WO/DO/VRIJ/ZA Oldenzaal, Hulsbeek, 17.00/17.00/17.00/15.00 uur.


King's Men
Vier acteurs brengen de taal van Shakespeare tot leven in het Duits, Nederlands, Engels en zelfs Twents. Ze spelen Macbeth – King's Men. Kaarten via wilminktheater.nl.
WO/DO/VRIJ/ZA Enschede, landgoed Hooge Boekel, 19.30 uur

Schemerwandeling
Een gids neemt wandelaars mee op de grens van donker en licht tijdens een schemerwandeling. Aanmelden via staatsbosbeheer.nl.
WO Nijverdal, BuitenCentrum, 20.30 uur.

Sterrenkijkavond
Cosmos Sterrenwacht houdt in de zomer ook op woensdag sterrenkijkavonden. Je leert er alles over de sterren en planeten en nog veel meer.
WO Lattrop, Cosmos, 21.30 uur.

Donderdag 22 augustus

Ga mee op bossafari
Speciaal voor kinderen heeft Staatsbosbeheer een bossafari gemaakt. (Groot)ouders mogen ook mee. samen met de gids gaan ze op pad om van alles te ontdekken en te beleven en onderweg zijn er opdrachten en spelletjes. Meedoen kost 5 euro. wel even aanmelden via staatsbosbheer.nl.
DO Nijverdal, BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug, 14.00 uur.

Bruegheliaans Festijn
Groot feest in Losser want het Bruegheliaans Festijn wordt gevierd. Drie dagen lang een heel gevarieerde braderie, veel muziek en een heus Bruegheldorp.
DO/VRIJ/ZA/ZO Losser, centrum, 17.00/9.00/9.00/12.00 uur.

Melbuul'ndagen
Veel gezelligheid in Borne waar de Melbuul'ndagen worden gevierd met wielerronde (donderdag) braderie (zaterdag en zondag), live muziek, ambachten, straattheater, Borne culinair (vrijdag), kermis en kids event en kofferbakverkoop (zondag).
DO/VRIJ/ZA/ZO Borne, centrum, 17.00/15.00/10.00/8.00 uur.

Summer Sounds
De laatste Grolsch Summer Sounds van het zomerseizoen wordt geregeld door Metropool. Met meerdere optredens van onder anderen Suzan en Freek en The Hillbilly Moonshiners. Entree natuurlijk gratis.
DO Enschede, Grote Markt, 20.00 uur.

Vrijdag 23 augustus

Kunst in Ootmarsum
Talloze kunstenaars presenteren zich tijdens het bekende evenement Kunst in Ootmarsum. Het thema is 'bijzondere kunst' en dat uit zich op verschillende locaties.
VRIJ/ZA/ZO Ootmarsum, centrum, 12.00 uur.

Zomerorgelconcert
David Strijbis verzorgt het zomerorgelconcert in kerk de Regenboog.
VRIJ Nijverdal, de Regenboog, 20.00 uur.

Dorpsfeesten Markelo
Markelo viert de dorpsfeesten met vrijdag de meutoamd, zaterdag de keetparade en 's avonds muziek van Wahnsinn en zondag de grote optocht (13.30 uur) en de Perfect Showband.
VRIJ/ZA/ZO Markelo, feestterrein, 21.00/10.00/10.00 uur.

Zaterdag 24 augustus

Goud in de mond
Vroeg uit de veren voor een wandeling op de Sallandse Heuvelrug: de gids van Staatsbosbeheer leidt de wandelaars in alle vroegte door het landschap. Aanmelden via staatsbosbeheer.nl.
ZA Nijverdal, BuitenCentrum, 6.30 uur.

Holtense Heidemars
Voor de tweede keer wordt de Heidemars gehouden, een mars van 10, 15 of 25 kilometer. De wandeling gaat naar de mooiste plekjes van de Holterberg. Meedoen kost 5 euro.
ZA Holten, Natuurmuseum Holterberg, 8.00 uur.

Kofferbakmarkt
Allerlei tweedehands spullen worden vanuit de auto verkocht tijdens de kofferbakmarkt.
ZA Buurse, Holland Markt, 8.30 uur.

Klein Montmartre
Schildersgroep de Peinturisten houden Klein Montmartre; een kunstmarkt met schilderwerken.
ZA Almelo, Koornmarkt, 10.00 uur.

Archeohotspot
Museum Hengelo houdt een archeohotspot. Dan kunnen archeologische vondsten uit Hengelo bezichtigd worden.
ZA Hengelo, Museum Hengelo, 12.00 uur.

Rijssen op straat
Er is van alles te doen voor kinderen tijdens het evenement Rijssen op Straat: workshops zandtekenen, glittertattoos zetten, proeflessen jumping fitness, Hollandse spelletjes spelen en klimmen en klauteren in de multipaly Dino, Nemo of Lego.
ZA Rijssen, centrum, 13.00 uur.

Dansworkshops
Dansschool Al Hayat houdt een workshopdag met workshops buikdansen voor moeders en dochters. Zondag zijn er workshops tribal fusion en burlesque. Aanmelden via allhayat-dance.nl.
ZA/ZO Enschede, Al Hayat, 13.00 uur.

Sterrenkijkavond
Cosmos Sterrenwacht houdt een sterrenkijkavond met een lezing en een bezoek aan het planetarium en het observatorium. Natuurlijk mag je een kijkje door te grote telescoop nemen. De entree is 8 euro (jeugd 5 euro).
ZA Lattrop, Cosmos, 21.30 uur.

Zondag 25 augustus

Kinderrommelmarkt
Kulturhus Borne viert de Melbuul'nzondag met een rommelmarkt. Geen handelaren en andere volwassenen, alleen kinderen mogen er spulletjes verkopen.
ZO Borne, Kulturhusplein, 9.00 uur.

Schwarzwaldtour
HTFC presenteert met trots de Schwarzwaldtour, een wielertocht door het Hollands Schwarzwald. Met kuitenbijters dus. Er zijn routes van 65 en 110 kilometer.
ZO Haaksbergen, Geukerdijk 107, 9.00 uur.

Autorodeo
Rodeofans opgelet: de ASVD presenteert de weer de jaarlijkse autorodeo. Een jubileumeditie nog wel, de veertigste. En speciaal daarvoor is er een nieuwe klasse: dubbeldekkers. Voor nog meer spektakel.
ZO Denekamp, Kanaalweg, 9.30 uur.

Vlooienmarkt
De derde van een serie van tien vlooienmarkten wordt gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. De markten worden elke laatste en eerste (koop)zondag van de maand gehouden, tot en met 1 december. Particulieren mogen er hun gebruikte goederen verkopen.
ZO Enschede, Van Heekplein, 12.00 uur.

Brueghelstoet
Natuurlijk weer present tijdens het Bruegheliaans Festijn is de Brueghelstoet. Bruegheliaanse groepen, troubadours en middeleeuws gespuis komt voorbij in een bonte stoet.
ZO Losser, centrum, 13.00 uur.

Open dag bijentuin
Bijentuin Hengelo is geopend. Imkers geven uitleg over de honingbij en informatie over hoe men tuinen insectenvriendelijk kan maken.
ZO Hengelo, Landmansweg 151, 13.00 uur.

Fotoworkshop
Kinderen mogen meedoen aan de fotoworkshop van het Wereld Natuurfonds en het IVN. Ze maken een tocht over de bloeiende heide. Aanmelden via twentevechtdal@wnfregioteam.nl.
ZO Holten, Natuurmuseum Holterberg, 13.30 uur.


Coverbandzondag
Cultuurpodium Houtmaat viert de coverbandzondag met Y-SECT & DJ's on tour Jaap Heerze en Mans Prinsen.
ZO Hengelo, Houtmaat, 14.30 uur.


Expo Yirtici
Metin Yirtici opent zijn tentoonstelling die tot en met 26 september te bezoeken is: 'Theatre of (Dis)Comfort and Growth'.
ZO Enschede, fotogalerie Objektief, 16.00 uur.

Muziekfeest in de tuin
Dj Ron Buurman zorgt voor zomerse hits tijdens het muziekfeest in de tuin van Antje & Billie. Het is de derde en laatste editie van het muziekfeest dit seizoen.
ZO Reutum, Antje & Billie, 16.00 uur.

Meer berichten