Logo thuisintwente.nl


Three days of peace and music: de documentaire Woodstock is eenmalig terug in de Nederlandse bioscopen. ZINema draait hem zondag.
Three days of peace and music: de documentaire Woodstock is eenmalig terug in de Nederlandse bioscopen. ZINema draait hem zondag. (Foto: Foto: )

De grote Twentse uitagenda (vanaf 14 augustus)

GroteTwentse uitgaansagenda

Bijlage Thuis in Twente heeft nog even vakantie, maar de grote Twentse uitgaansagenda verschijnt wél gewoon in dé Weekkranten. Ook een bericht aanleveren? Mail dan naar thuisintwente@persgroep.nl of plaats het op

thuisintwente.nl

Woensdag
14 augustus

De boer op

Tijdens de familiefietsdag 'De Boer Op' leidt een fietsroute van 38 kilometer langs verschillende boerenbedrijven waar de deelnemers een kijkje mogen nemen. Starten kan tussen 9.00 en 12.00 uur.

WO Diepenheim, herberg de Pol, 9.00 uur.

Fiets-4-daagse

De Euregio Fiets-4-daagse is in volle gang. Tot en met vrijdag is er keus uit routes van 25, 40, 60 en 100 kilometer. Een dagje fietsen kan natuurlijk ook. Er is een uitgebreid randprogramma met extra aandacht voor de jeugd.

WO/DO/VRIJ Denekamp, Wubbenhof, 8.00 uur. 

De Boeskool is Lös

De Boeskool is Lös wordt groots gevierd in de Oldenzaalse binnenstad. Tot en met zaterdag zijn er héél veel activiteiten in de stad. Een grote braderie, rommelmarkt, kindervertier, aanbiedingen en muziek overdag en 's avonds gaat het feest verder op meerdere podia in de stad. 

WO/DOVRIJ/ZA Oldenzaal, centrum, 10.30 uur. 

Van lezen naar schrijven

Psycholoog, docent en schrijver Miriam Janssen is te gast tijdens de zomerontmoeteing in de remonstrantse kerk voor een lezing over 'Poëzie: van lezen naar schrijven'. Entree gratis.

WO Hengelo, Remonstrantse kerk, 10.30 uur.

Steen en leer

Twee activiteiten tegelijkertijd. Een kunstenares geeft een workshop sieraden maken van leer en een stenoloog komt natuurstenen determineren en iedereen mag daarvoor stenen meenemen.

WO Holten, natuurmuseum Holterberg, 11.00/13.00 uur.

Rogge dorsen

De rogge die onlangs is geoogst, wordt nu gedorst op historische wijze. Daarvoor wordt een grote, ouderwetse dorsmolen gebruikt. Publiek mag gratis komen kijken op de museumakker.

WO Denekamp, Natura Docet Wonderryck Twente, 13.30 uur. 

KemVeldloop

Traditie in de vakantie: de KemVeldloop, een hardloopevenement met vijf verschillende afstanden. De 14.192 kilometer is het koningsnummer. 

WO Tilligte, Hunenborgseweg 6, 19.00 uur. 

Sterrenkijkavond

Cosmos Sterrenwacht houdt in de zomer ook op woensdag sterrenkijkavonden. Je leert er alles over de sterren en planeten en nog veel meer. De entree is 8 euro (jeugd 5 euro).

WO Lattrop, Cosmos, 21.30 uur.

Donderdag
15 augustus

Dag maan, hallo zon

Vroeg uit bed voor de ochtendwandeling 'Dag maan, hallo zon' waarbij de boswachter de mooiste plekken tijdens de ochtendgloren laat zien. Het is een natuurverschijnsel dat niet dagelijks te zien is: de volle maan verwelkomt de zon. Aanmelden via staatsbosbeheer.nl.

DO Nijverdal, BuitenCentrum, 4.45 uur.

Lommerdmarkt

Op de lommerdmarkt worden allerlei tweedehands spullen verkocht. Kinderen hebben hun eigen gedeelte op de markt.

DO Rijssen, centrum, 8.00 uur.

Het was een mooie tijd (3)

Het derde deel van de filmreeks 'Het was een mooie tijd' over de beroepen in Hengelo in de Tweede helft van de 20ste eeuw wordt getoond. Dit keer gaan de films over schoenmaker Jan Stoffers, NVSH, de Hema, machinefabriek Stork en melkboer Holtkamp.

DO Hengelo, Museum Hengelo, 14.00 uur.

Summer Sounds

Grolsch Summer Sounds wordt deze keer geregeld door café Rocks. Een avondje onvervalst rocken met allerlei bands dus. De muziek komt van Money & the Man, Tommycats en the Stones Sessions. Entree natuurlijk gratis.

DO Enschede, Grote Markt, 20.00 uur.

Vrijdag
16 augustus

Agrifair Wierden

In Wierden wordt de Agrifair gevierd met een zomermarkt, fokveedag, oldtimertrekkershow, legowedstrijden en demonstraties. Zaterdag is er trekkerslep, autorodeo en loonwerkerwedstrijden. En voor kinderen is er heel veel te doen.

VRIJ/ZA Wierden, feestterrein, 9.30/9.30 uur. 

Minisail classic

Leden van de stichting Minisail Classic komen bijeen om met hun zeilbootmodellen te varen op 't Grasbroek. De modellen zijn met grote precisie nagebouwd. 

VRIJ/ZA/ZO Bornerbroek, 't Grasbroek, 14.00 uur.

Elvis groots herdacht

Elvis Presley stierf precies 42 jaar geleden, op 42-jarige leeftijd. Concordia eert Elvis met de vertoning van de concertfilm 'That's the Way it Is' van zijn shows in Las Vegas (uit 1970). Daarna is er een rock 'n roll afterparty in Crossroads. 

VRIJ Enschede, Concordia, 19.00 uur. 

Zomerorgelconcert

Maarten Wilmink verzorgt het zomerorgelconcert met werken uit verschillende stijlperioden.

VRIJ Nijverdal, kerk de Regenboog, 20.00 uur. 

Vleermuizen zoeken

De gids van 't Landkaartje gaat met de deelnemers op zoek naar vleermuizen op het Hakenberg; met batdetector. Aanmelden via marianne@hetlandkaartje.com.

VRIJ Beuningen, Hakenberg, 21.00 uur.

Buurser Volksfeesten

Buurse viert de volksfeesten met vrijdagavond het Wiesnfest met muziek van Wahnsinn, zaterdagochtend de optocht en 's avonds tractorpulling by night en muziek van Feestnation. Zondag (hele dag) tractorpulling, oldtimerdag, kermis en de grote finale met de Perfect Showband.

VRIJ/ZA/ZO Buurse, feestterrein, 21.00/10.00/9.00 uur.

Zaterdag
17 augustus

Weerselose Markt

Natuurlijk weer geopend van 8.30 tot 14.00 uur voor de leukste koopjes, van nieuw tot tweedehands en antiek: de Weerselose Markt.

ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.

Kofferbakmarkt

Allerlei spullen worden te koop aangeboden vanuit de kofferbak, aangeboden door particulieren.

ZA Buurse, Hollandmarkt, 8.30 uur.

Boeskool Hofmarkt

De zesde editie van de Hofmarkt wordt uitgebreider dan ooit: er zijn een heleboel tweedehands spulletjes te koop en alles is goed gesorteerd. Publiek kan er ook schilderijen, munten, sieraden en archeologische voorwerpen laten taxeren.

ZA Oldenzaal, Hofkerk, 9.00 uur. 

Door de bomen het bos zien

Een gids van Staatsbosbeheer gaat voorop in een gezinswandeling over de Sallandse Heuvelrug. Het thema is bomen: zie dankzij de uitleg door de bomen het bos weer. 

ZA Nijverdal, BuitenCentrum, 14.00 uur. 

Kinderrondleidingen

Kinderen ontdekken van alles over de geschiedenis van Oldenzaal tijdens de speciale kinderrondleidingen in museum het Palthehuis. Wel even aanmelden via info@palthehuis.nl.

ZA Oldenzaal, Palthehuis, 14.30 uur. 

Sterrenkijkavond

Cosmos Sterrenwacht houdt een sterrenkijkavond met een lezing en een bezoek aan het planetarium en het observatorium. Natuurlijk mag je een kijkje door te grote telescoop nemen. De entree is 8 euro (jeugd 5 euro).

ZA Lattrop, Cosmos, 21.30 uur.

Zondag
18 augustus

Rutbeektriatlon

De Rutbeektriatlon gaat van start. Er is een ouder-kindtriatlon, een kindertriatlon en een 1/8ste, kwart en derde triatlon.

ZO Enschede, Rutbeek, 9.00 uur. 

Abseilen van de burcht

Voor 25 euro kun je zelf meedoen, maar het is ook leuk om naar te kijken: abseilen vanaf burcht Bentheim. De abseilers gaan 32 meter naar beneden. Ook geschikt voor kinderen. De entree voor de burcht is 5 euro.

ZO Bad Bentheim, burcht, 10.00 uur.

Wandeldagtocht

Staatsbosbeheer houdt een wandeldagtocht over de glooiende heidevelden van de Sallandse Heuvelrug. De tocht duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Aanmelden via staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland.

ZO Nijverdal, BuitenCentrum, 10.00 uur.

Familiefietstocht 

Carnavalsvereniging De Tuffelkeerlkes houdt de jaarlijkse familiefietstocht. Starten kan tussen 10.00 en 14.00 uur.

ZO De Lutte, Dorpstraat 13, 10.00 uur.

Zomer- & boekenmarkt

Op de zomermarkt worden nieuwe en gebruikte goederen aangeboden en op de boekenmarkt naast boeken ook muziek, tijdschriften en dvd's.

ZO Haaksbergen, markt, 10.00 uur.

Open heemtuin

IVN Hengelo nodigt uit voor de open zondag in heemtuin Weusthag (Van Alphenstraat 15a). Van 13.00 tot 16.00 uur is van alles te beleven in de tuin en in het beleefbos. Het thema is bomen en struiken.

ZO Hengelo, heemtuin Weusthag, 13.00 uur.

Zeepkistenrace

Een 5 meter hoge schans moet worden getrotseerd door de deelnemers aan de zeepkistenrace, waarna er allerlei hindernissen in de weg staan. Spektakel genoeg, gebracht door carnavalsvereniging de Venfluiters.

ZO Manderveen, Korenplein, 13.00 uur.

Dansworkshops

Dansschool Al Hayat houdt een workshopdag met workshops Khaleeji (dans uit de Golfstaten) en Bollywood (Indiase filmdans). Aanmelden via allhayat-dance.nl.

ZO Enschede, Al Hayat, 13.00 uur.

50 jaar Woodstock

Het is precies 50 jaar geleden dat Woodstock werd gehouden en ZINema vertoont daarom de festivalfilm uit 1970 die een Oscar won. Bijna vier uur genieten van de legendarische optredens. Dit is de 'director's cut' van de film. 

ZO Nijverdal, ZINiN, 13.30 uur. 

Backyard sessions

Buitenplaats de Houtmaat presenteert de Backyard Sessions. De heren van het Van Speijkkwartet uit Groningen staan eerst op het podium, daarna komt trio GEMS met hun vocale harmonieën.

ZO Hengelo, Houtmaat, 14.30 uur. 

Kakelbont live

Singer/songwriter Gerry Wolthof treedt op bij eetgelegenheid Kakelbont. Hij speelt allerlei rockcovers op het buitenpodium. Kinderen vermaken zich ondertussen in de grote speeltuin en met het midgetgolfen.

ZO Tilligte, Kakelbont, 15.15 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden